ZOOM cursus MagiX videomontage

Online leren monteren.

Wil je die vakantiefilms nu eindelijk eens gemonteerd hebben? Dan biedt de Videoclub Borne wellicht de oplossing! De Videoclub Borne geeft hiervoor de basiscursus Magix videomontage!

Met de basiscursus MagiX videomontage behandelen we alle fasen van de montage: het inlezen van het opgenomen filmmateriaal, het eigenlijke monteren van beeld en geluid, het toepassen van beeldovergangen en effecten, het toevoegen van titels en muziek en het exporteren naar bestanden of naar DVD/Blu-Ray disc.

Deze basiscursus (najaar 2021) richt zich specifiek op beginners, je hoeft dus geen ervaring te hebben met het programma. MagiX werkt op de (meest gangbare) Windows computers en is relatief goedkoop om zelf aan te schaffen. De cursus start met twee optionele voorbereidende lessen. Na deze basiscursus kun je (voorjaar 2022) verder met de MagiX – Gevorderden groep. Wil je liever met een Apple aan de slag, kijk dan eens naar onze iMovie cursus en gebruikersgroep.

De MagiX cursus wordt gehouden op de donderdagavonden in de even weken en zal bestaan uit 2 voorbereidende lessen (23 september (hardware check) en 7 oktober (bestandsbeheer)) plus 5 lessen (vanaf 4 november, steeds van 20:00-22:00 uur). In de tussenliggende oneven weken zijn er optionele verdiepingslessen. De cursus wordt gegeven “Op afstand” met ZOOM. Om goed mee te kunnen doen, raden we je wel aan om met twee schermen te werken.

De cursus wordt gegeven door onze clubleden Gerrit Hemeltjen, Henk Visscher en Gerard Semmekrot. De prijs bedraagt 57,50 euro voor de gehele cursus (5 avonden). Deze prijs is opgebouwd uit €20 specifiek voor de cursusavonden (inclusief hands-out) en €37,50 voor het half-seizoens VCB lidmaatschap. Daarmee kun je dan ook weer wèl deelnemen aan alle andere clubavonden en Praktijkavonden.

Voor meer informatie en/of opgave, zie ook de verslagen van de vorige editie (op de website, tabblad Actueel, item Cursus MagiX) of mail naar lau@hopmans.demon.nl.

Kijk voor meer informatie op de website van Videoclub Borne

Volg het nieuws uit Borne