ZOOM cursus MagiX videomontage (Windows)

Wil je die vakantiefilms nu eindelijk eens gemonteerd hebben? Dan biedt de Videoclub Borne wellicht de oplossing!

Videoclub Borne geeft basiscursus MagiX videomontage!

Met de basiscursus MagiX videomontage worden alle fasen van de montage behandeld: het inlezen van het opgenomen filmmateriaal, het eigenlijke monteren van beeld en geluid, het toepassen van beeldovergangen en effecten, het toevoegen van titels en muziek en het exporteren naar bestanden of naar DVD/Blu-Ray disc.

Inhoud van de cursus

Deze basiscursus (najaar 2022) richt zich specifiek op beginners, je hoeft dus geen ervaring te hebben met het programma. MagiX werkt op de (meest gangbare) Windows computers en is relatief goedkoop om zelf aan te schaffen. De cursus start met een optionele voorbereidende les Windows bestandsbeheer. Na deze basiscursus kun je (voorjaar 2023) verder met de MagiX – Gevorderden groep. Wil je liever met een Apple aan de slag, kijk dan eens naar de iMovie cursus en FCP-X gebruikersgroep van Videoclub Borne.

Praktische info

De MagiX cursus wordt gehouden op de donderdagavonden in de even weken en zal bestaan uit de voorbereidende les bestandsbeheer (6 oktober) plus vijf lessen (vanaf 3 november, steeds van 20:00-22:00 uur). In de tussenliggende oneven weken zijn er vijf optionele “verdiepingslessen”. De cursus wordt gegeven “Op afstand” met ZOOM. Om goed mee te kunnen doen, wordt aangeraden om wel met twee schermen te werken. De cursus wordt gegeven door clubleden Gerrit Hemeltjen, Henk Visscher en Gerard Semmekrot.

VCB lidmaatschap en kosten cursus

Voor het volgen van deze cursus dien je lid te zijn/worden van de Videoclub Borne. Naast het lidmaatschap bedraagt de prijs dan slechts €30,- voor de gehele cursus (dus 10 avonden via ZOOM). Het VCB lidmaatschap kost €75,- per jaar (met minimaal 1 maand opzegtermijn). Met het VCB lidmaatschap kun je behalve deze cursus, ook de clubavonden met de diverse interessante gastsprekers bezoeken (zie de website www.videoclubborne.nl).
Voor meer informatie en/of opgave: mail naar lau@hopmans.demon.nl (of bel tel.nr. 06-23408748).

De Videoclub Borne (VCB) is een vereniging van amateur filmers uit midden Twente. De club bestaat sinds mei 2001 en heeft momenteel zo’n 50 leden uit Borne, Hengelo, Almelo en Hof van Twente. De activiteiten bestaan uit clubavonden (met vooral veel interessante gastsprekers en films) en diverse cursussen.

Ten slotte: de cursus gaat alleen door bij minimaal vijf deelnemers.

Kijk voor meer informatie op de website van Videoclub Borne

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne