Workshop Portretfilm maken

Voor de gevorderde filmer.

In het seizoen 2021-2022 geven we voor de tweede maal de workshop Portretfilm maken. Als filmer zoek je zelf een thema/verteller en werk je gedurende acht maanden aan Story-telling (de verhaal ontwikkeling), je interview techniek, het filmen en uiteindelijk het monteren van je eigen film.

Deze erg leerzame workshop is bedoeld voor de meer gevorderde filmmaker, d.w.z. we gaan er van uit dat je weet hoe je goede filmopnames en een goede montage maakt en dat je zonder verdere hulp een Windows of Apple montage programma kunt gebruiken. Al deze basisvaardigheden worden overigens behandeld in de andere bestaande cursussen van de Videoclub Borne (zie onze website).

De workshop Portretfilm maken is vooral interessant als je in één jaar een goed beeld wilt krijgen van alle aspecten van het maken van een documentaire film: de research, de verhaal opzet (story-telling aspecten als premisse, synopsis (samenvatting) en je structuur uitgewerkt in een step-outline (de scènes van je filmverhaal)), je interview plan en techniek. Deze workshop is ook prima geschikt als voorbereiding voor een opleiding Digitale (Audio-visuele) Media in de richting Video Productie.

De workshop start woensdag 8 september 2021 (20:30-22:30uur) met een introductie, wordt daarna tweewekelijks (m.u.v. de schoolvakanties) gehouden en afgesloten met een première op zondag 24 april 2022. De workshop wordt begeleid door Lau Hopmans en Jan Kupper van de Videoclub Borne.

Meedoen aan de introductieavond is gratis, maar wil je deelnemen, dan wel (per email: lau@hopmans.demon.nl) even aanmelden bij Lau Hopmans. Voor meer info, bel tel. 06-41578278 (Lau Hopmans). De kosten voor de workshop zelf bedragen het lidmaatschap van de Videoclub Borne (75 euro per seizoen).

Kijk voor meer informatie op de website van Videoclub Borne

Volg het nieuws uit Borne