Wilt u een bijzonder mooie tuin zien?

Kom dan tijdens het Open tuinenweekend van Groei & Bloei naar de bijzondere tuin van De Kloostergaarde in Zenderen. Alle tuinliefhebbers zijn er van harte welkom.

Het Open tuinenweekend is op zaterdag 19 juni en zondag 20 juni. Beide dagen zijn er gastheren en -dames die u wegwijs kunnen maken in de verschillende delen van deze mooi tuin. Zo zijn er vaste plantenborders, thematuinen, een klein arboretum, groentetuin, rotstuin en wilde-groei-tuin. Door corona worden dit jaar helaas geen rondleidingen gegeven, maar er zijn er wel speciale brochures beschikbaar.

De eetbare tuin

Het thema van de open tuinen is dit jaar “de eetbare tuin”. Daarom geeft De Kloostergaarde speciale aandacht aan bijzondere planten en bomen in de groentetuinen en het voedselbos. Een voorbeeld is de Kardoen. Kardoen ( Cynara cardunculus) is een plant die verwant is aan de artisjok. Lijkt er qua smaak ook wel op. Werd al vanaf de vierde eeuw voor Christus door de Romeinen en de oude Grieken gegeten. In Zuid-Europa wordt de plant vandaag de dag nog steeds veel gegeten.

De Drie Gezusters

Bij de Kloostergaarde kunt u ook kennisnemen van De Drie Gezusters. De Drie Gezusters is een Middeleeuwse wijze van poten van mais, bonen en pompoenen. De planten helpen elkaar en vragen weinig aandacht. Handig, want mannen waren vaak weg, waardoor vrouwen en kinderen de tuin bij moesten houden. De mais groeit stevig rechtop en daar kunnen de bonen tegenop groeien. De pompoen houdt het onkruid weg en houdt het vocht beter vast door het bedekken van de bodem. De foto is tijdens de aanleg ervan, een paar weken terug.

De Kloostergaarde bevindt zich aan Hertmerweg 49, 7625 RH Zenderen naast theehuis De Karmeliet. De Karmeliet is ook geopend.

Het afgelopen jaar heeft men bij De Kloostergaarde niet stil gezeten. Wekelijks worden foto’s op de website van De kloostergaarde gezet. Ook op Instagram is De Kloostergaarde te volgen (kloostergaarde).

Volg het nieuws uit Borne

Een productie van RTV Borne