Wethouder Martin Velten onder vuur vanwege aanpak bouw flexwoningen

Marja Zandjans van Groenlinks/PvdA vindt dat omwonenden niet goed worden betrokken bij de plannen van de gemeente Borne voor flexwoningen.

Het Rijk heeft Borne opgedragen voor het eind van 2023 51 extra woningen te bouwen. Niet alle politiek partijen zijn blij met de manier waarop wethouder Martin Velten (Borne-Nu) de omwonenden van mogelijke locaties hierbij betrekt. Eén van die fracties is GroenLinks/PvdA, die hier een extra overleg met de wethouder voor liet inplannen. Fractievoorzitter Marja Zandjans legt uit.

Zandjans noemt het een beladen thema, waar de gemeente zorgvuldig mee moet omgaan en snel in moet handelen. Daar ontbreekt het volgens haar aan, met als gevolg dat veel omwonenden van optionele locaties zich overvallen voelen. Er is veel onrust en dat baart GroenLinks/PvdA zo langzamerhand zorgen.

Zandjans hoort de mensen niet zeggen dat ze absoluut geen nieuwe woningen in hun buurt willen en ze denkt dat veel omwonenden mee willen denken. Maar omwonenden leven volgens Zandjans in onzekerheid over onder meer het aantal geplande woningen die er komen en zijn bang voor verloedering. “Ga met ze om tafel”, is de boodschap van Zandjans aan de wethouder.

De gemeente heeft bijeenkomsten georganiseerd. Velten was daar niet (altijd) bij en dat stoort Zandjans. Ze zegt dat ook sommige belanghebbenden niet eens zijn uitgenodigd. Ook leeft bij haar het gevoel dat met twee maten gemeten wordt: na protest zijn locaties op de Bornsche Maten geschrapt, terwijl bij Tichelkamp en ‘t Ridderspoortje het protest niet dat effect had.

Zandjans ziet andere steden het beter aanpakken en vindt dat de gemeente daar meer naar zou moeten kijken. En ze is opgegroeid met noaberschap, dat zou de boventoon moeten voeren. Met zijn allen de schouders eronder. Daar wil ze de wethouder graag toe uitdagen.

Kijk voor meer informatie op de website van Groenlinks PvdA Borne

Volg de politiek uit Borne

Kijk meer video’s uit Borne

Volg het nieuws uit Borne

Met medewerking van: Erna Binnendijk, Hans Dekker, Reiny Klaassen, Gerard van Os, Wim van Offwegen, Milad Rezek, Stijn Wiemerink, Michel van der Voort
Met dank aan wijkcentrum de Letterbak
Een productie van RTV Borne