Wendezoele kandidaat voor Erfgoed vrijwilligers prijs 2022

Museumboerderij Wendezoele staat in de finale van de landelijke Erfgoedvrijwilligersprijs 2022!

Uit 52 aanmeldingen selecteerde de jury onder leiding van Kathleen Ferrier (Voorzitter Unesco Commissie) drie finalisten die kans maken op de Erfgoedvrijwilligersprijs 2022. Het vrijwilligersteam van Museumboerderij Wendezoele is één van de teams die kans maken op de hoofdprijs van €10.000,-. Stemmen kan tot en met 25 november via de website. De prijsuitreiking vindt plaats op 1 december in theater Diligentia in Den Haag.

Over Museumboerderij Wendezoele

Vlakbij het middeleeuwse stadje Delden, nabij kasteel Twickel is het monumentale Erve Brinkcate te vinden. Deze museumboerderij ligt tussen de goed onderhouden akkers, tuinen en boomgaard. Een bijzondere plek om het boerenleven van vroeger te ontdekken. Al meer dan 25 jaar ligt de organisatie van Museumboerderij Wendezoele volledig in handen van vrijwilligers. Meer dan 75 mensen zijn regelmatig betrokken bij de organisatie van de boerderij en het erf en het overdragen van de ambachten op volgende generaties.

Stemmen

Vanaf 1 november kan er gestemd worden, kijk hiervoor op erfgoedvrijwilligersprijs.nl voor de video’s waarin de vrijwilligersteams zich voorstellen en breng jouw stem uit vóór 26 november.

Bekendmaking winnaar op 1 december

Op 1 december 2022 wordt de winnaar bekendgemaakt in theater Diligentia in Den Haag. Het winnende team ontvangt uit handen van staatssecretaris van Cultuur en Media Gunay Uslu een cheque van €10.000,-. Deze cheque is voor de helft vrij te besteden en voor de helft om kennisoverdracht op het gebied van het vrijwilligerswerk waarvoor het team zich inzet mogelijk te maken. Voor de nummers twee en drie is een cheque van €5.000,- beschikbaar. De uitreiking is toegankelijk voor iedereen die een (gratis) ticket reserveert via de website (zolang de voorraad strekt).

Waarom een Erfgoedvrijwilligersprijs?

De Erfgoedvrijwilligersprijs werd in 2020 in het leven geroepen door ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap als waardering naar de grote groep vrijwilligers uit de erfgoedsector. Vrijwilligers maken het mogelijk om het culturele erfgoed dat ons land rijk is voor het grote publiek toegankelijk te maken. De uitvoering van het project is in handen van Nederland Monumentenland.

Over Nederland Monumentenland

Nederland Monumentenland verbindt monumenten met het dagelijks leven van iedere Nederlander om zo het draagvlak voor en het behoud van monumenten te vergroten. Dat doet Nederland Monumentenland door de ontmoetingen tussen eigenaren, erfgoedprofessionals en het brede publiek en de monumenten te organiseren. Nederland Monumentenland is de organisator van onder meer de VriendenLoterij Open Monumentendag, Open Monumentendag Klassendag, het Nationaal Monumentencongres en de Erfgoedstem.

Kijk voor meer informatie op de website van Musemboerderij Wendezoele

Kijk voor meer informatie op de website van Erfgoedvrijwilligersprijs

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne