Vrijdag 28 januari GROTE POËZIEAVOND in Kulturhus Borne

Niemand minder dan Dichter des Vaderlands 2017-2019, Ester Naomi Perquin, is de hoofdgast tijdens de Bornse poëzieavond.

In de landelijke week van de Poëzie wordt in de grote zaal van het Kulturhus in Borne het feest van de Poëzie gevierd op vrijdag 28 januari. Met geweldige gasten en de presentatie van de dubbele poëziebundel met gedichten van dichters uit de regio. onder andere Hettie Franken (Stadsdichter Hengelo 2019-2021) en Monique Wilmer-Leegwater (nominaties Willem Wilmink Dichtwedstrijd en Plantage Poëzieprijs). Ook is een gedicht van haar te lezen op het Willem Wilminkplein in Enschede. De poëzieavond sluit aan bij het landelijke feest van de Poëzie, waarvan Ramsey Nasr dit jaar het boegbeeld is.

HOOFDGAST

Niemand minder dan Dichter des Vaderlands 2017-2019, Ester Naomi Perquin, is de hoofdgast. Ester Naomi Perquin (1980) werd geboren in Utrecht, groeide op in Zeeland en woont al jaren in Rotterdam. Ze volgde schrijfonderwijs in Amsterdam en werkte jarenlang als gevangenisbewaarder om dat te kunnen betalen. In 2007 debuteerde zij bij Uitgeverij van Oorschot met de dichtbundel ‘Servetten halfstok’. In 2009 volgde ‘Namens de ander’. Voor haar werk ontving zij onder meer de J.C. Bloem poëzieprijs, de Anna Blamanprijs en de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs. Begin 2012 verscheen haar bundel ‘Celinspecties’, over het leven achter tralies. Deze bundel werd bekroond met de VSB Poëzieprijs 2013. In januari 2017 volgde haar nieuwe bundel ‘Meervoudig afwezig’.

MUZIEK

Het geheel wordt ondersteund door muziek van Joey van Gelden met gitaar en zang.

PRESENTATIE BUNDEL 2021/22

Al jaren wordt in Borne op Gedichtendag een bundel met gedichten gepresenteerd van en door dichters uit de regio. Dit jaar is er een dubbele bundel, omdat wegens Corona de bundel van vorig jaar niet uitgegeven kon worden. Op de poëzieavond wordt door de dichters een selectie voorgedragen. De thema’s sluiten aan bij de thema’s van de Poëzieweek: SAMEN (2021) en NATUUR (2022). Dit jaar is Ramsey Nasr het boegbeeld van de Poëzieweek.

Datum: Vrijdag 28 januari 2022 (onder voorbehoud Corona maatregelen) in de grote zaal van het Kulturhus (vooraf reserveren).
Tijd: 20.00 – 22.00 uur

Reserveer tickets op de site van Kulturhus Borne

Kijk voor meer informatie over de poëzieweek

Meer cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne