Vocal Group GiG zoekt leden

De recent gestarte Vocal Group GiG houdt een open repetitie op dinsdag 20 september.

Met deze stap hopen de oprichters meer zangers te vinden met ervaring en een beetje lef. De vijf oprichters hebben samen al diverse jaren vier- en vijfstemmige songs gezongen, liefst in uitdagende en verrassende arrangementen. Elke dinsdag zingt dit enthousiaste stel in de basisschool aan het Fioringras 4 van 20.00 tot 22.00 uur.

Open repetitie in De Optimist
“De hal van basisschool De Optimist is perfect voor onze repetities. De open en frisse uitstraling van de ruimte sprak ons direct aan” vertelt Manon Haverdings. Dit maakte haar enthousiasme voor het starten van een nieuw koor nog groter. “Overdag wordt deze ruimte gevuld met kinderstemmen. Vanaf nu zullen wij elke dinsdagavond met popsongs, onder pianobegeleiding of a-capella, de ruimte vullen. Ervaren dirigent Corine Ekkel-Haverdings zal ons ondersteunen om de technische puntjes op de muzieknootjes te zetten.”

5 stemmen gezocht
GiG wil graag groeien tot elke stemgroep bestaat uit circa vier personen. Voor elke groep zoeken ze gegadigden: sopranen, mezzo-sopranen, alten maar vooral tenoren en bassen.
“Ik zing bij GiG omdat ik graag zing met mensen die ik aardig vind en die dat serieus en gemotiveerd willen doen” legt Anita Sprakel uit als je vraagt wat haar motivatie is. Koen Faber is vooral op zoek naar meer mannen die, net als hij, geraakt worden door teksten of melodielijnen in de gezongen muziekstukken.

Optreden
Een muziekoptreden van popmuziek wordt vaak een gig genoemd. Dit is één van de redenen hoe ze aan hun naam zijn gekomen. Over het eerste optreden is binnen GiG zeker al gesproken. Het begeleiden van de songs van de jonge Vocal Group door een combo van muzikanten of het mixen met andere vormen van kunst wordt als ideaal gezien. Manon en haar medeoprichters hebben als doel met hun Vocal Group een unieke eigen sound te creëren en daarnaast ook contact te maken met hun publiek. “Dat kan zonder danspasjes” grapt Manon.

Informatie
Manon kan nu al trots luisteren naar de eerste twee nummers. “Zo fijn om na twee jaar weer samen live te kunnen zingen. Harmonie creëren tussen vijf verschillende stemmen, dat kan hard werken zijn maar levert zoveel energie op. Ook na een lange werkdag.”

Heb je belangstelling voor de open repetitie? Stuur dan een mail naar vocalgroupgig@gmail.com om je aan te melden en deze avond vrijblijvend kennis te maken met GiG. Na aanmelding krijg je oefenbestanden per e-mail toegestuurd. Zo kun je thuis oefenen en tijdens de open repetitie op dinsdag 20 september lekker meezingen. De repetitie duurt van 20.00 tot 22.00 uur in basisschool de Optimist (voormalig Iemnschelf).

Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina van Vocal Group GIG

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne