Videoclub Borne start cursus De basis van het (video) Filmen

Wil je van een professional de basistechnieken van het (video) filmen leren?
Dan biedt de Videoclub Borne wellicht de oplossing. De Videoclub Borne geeft hiervoor de workshop De basis van het (video) Filmen. Of het nu gaat om het maken van een vakantiefilm of een opdrachtfilm voor je studie, je kunt bij de Videoclub Borne terecht. Weet je welke filmcamera je dan moet kiezen? En hoe stel je die dan in: alles automatisch of toch deels op handmatig? En wat voor soort shots ga je dan maken: veel Totaal en Medium shots of toch meer Close-Ups? En waar let je eigenlijk op bij het filmen? Waar ga je staan met je camera? Wat is eigenlijk belangrijk om straks een goed lopende en boeiende film te maken? Dat is nog niet zo eenvoudig!

De docent Mirthe Fernandes
Bij de Videoclub Borne start daarom een cursus ‘De basis van het (video) filmen. Deze cursus wordt gegeven door Mirthe Fernandes, afgestudeerd aan De Hogeschool voor de Kunsten (HKU) in Utrecht (in de richting Documentaire maken) en sinds 2019 professioneel allround filmmaker in Goor (zie ook haar website https://www.fernandesfilms.com/).

Inhoud van de cursus
De cursus zal allereerst ingaan op de knoppen en instellingen van je camera. Daarna komen de beeldcompositie, het perspectief (afstandelijk of meer betrokken), de kaders (totaal, medium en close-ups) en de camera standpunten (laag, hoog of gewoon op ooghoogte) en bewegingen aan de beurt. Dan is er een avond over het verhaal in je film: wat wil je als filmmaker eigenlijk vertellen en hoe maak je het eigenlijk boeiender? Een avond over geluidsopname en werken met (kunst of natuurlijk) licht mag ook niet ontbreken. En er wordt op deze avond een begin gemaakt met het bedenken van een kort videofragment. Op de laatste avond komt alles wat je geleerd hebt in deze cursus samen in het korte filmpje wat je zelf gaat maken.

Praktische info
De workshop richt zich op de beginner, dus ervaring met filmen is niet nodig. Tijdens de cursus krijg je uiteraard de theorie uitgelegd, maar ga je (onder begeleiding) wel veel zelf aan het werk (want dan leer je het pas echt). De cursus bestaat uit 5 lessen op de woensdag avond in de even weken van 20:00-22:00 uur (data: 21 september, 5 oktober en 2/16/30 november) en wordt gegeven in ons clubgebouw De Fontein, Twijnerstraat 6 in Borne.

VCB lidmaatschap en kosten cursus
Voor het volgen van deze cursus dien je lid te zijn van de Videoclub Borne. Naast het lidmaatschap bedraagt de prijs dan slechts 40 euro voor de gehele cursus (dus 5 avonden in De Fontein). Het VCB lidmaatschap kost €75 per jaar of €10 per maand (alleen voor de maanden september t/m december en januari t/m april) en met minimaal 1 maand opzegtermijn. Met het VCB lidmaatschap kun je behalve deze cursus, ook de clubavonden met de diverse interessante gastsprekers van de videoclub bezoeken.

Voor meer informatie en/of opgave, mail naar lau@hopmans.demon.nl (of bel tel. nr. 06-23408748). De cursus gaat alleen door bij minimaal 10 deelnemers.

Kijk voor meer informatie op de website van Videoclub Borne

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne