Videoclub Borne heeft thema-avond

Leer het maken van instructievideo’s.

Op woensdag 24 november a.s. als gastspreker bij de Videoclub Borne: Serge de Beer met als thema “Het maken van instructievideo’s (tutorials)”. Dankzij de opkomst van digitale video is het voor iedereen mogelijk geworden zelf een instructievideo te maken. Waar vroeger nog dure en complexe apparatuur nodig was, heb je nu met een smartphone een complete videostudio tot je beschikking.

Algemeen

Maar net zoals het beschikbaar hebben van Microsoft Word, je nog geen bestseller auteur maakt, zo maakt ook een laagdrempelige videoproductie nog geen goede instructievideo. Alleen een camera plaatsen op het verrichten van een bepaalde handeling is slechts voor een kleine doelgroep leerzaam en toepasbaar. Bij het maken van een goede instructievideo komt veel kijken. Meestal gaat de tijd niet zitten in het maken van de opnames, maar juist in de voorbereiding en de montage.

Een goede instructievideo

Tijdens de lezing vertelt Serge de Beer meer over hoe een goede instructievideo tot stand komt. Belangrijke elementen hierbij zijn: het bepalen van het leerdoel, het gesprek met de expert, het bepalen van de doelgroep en de keuze van de vorm. Het menselijk brein kent veel mogelijkheden, maar zeker ook beperkingen. Er is veel onderzoek gedaan naar hoe een instructievideo moet worden opgebouwd, en om het leereffect zo optimaal mogelijk te maken. Ook deze onderwijskundige elementen zullen worden belicht. Tot slot kijken we naar de verschillende mogelijkheden om de video zo gemakkelijk mogelijk beschikbaar te krijgen voor de doelgroep.

Achtergrond Serge de Beer

Serge is Technical Training Expert en heeft meer dan 30 jaar ervaring in techniek, audiovisuele media, technical training en onderwijs. Zo ondersteunt hij bijvoorbeeld scholen bij het leren & presteren in techniek. Zie ook de websites www.learningtour.nl | www.robottrainer.nl | www.techniekvideos.nl.

Praktische info voor de bezoekers

Deze avond is een “Open clubavond” en daarmee (behalve voor de eigen VCB clubleden) ook toegankelijk voor niet leden. De aanvang van de avond is 20:00 uur (inloop vanaf 19:45 uur, einde circa 22:00 uur). De toegang voor niet clubleden is 5 euro, de locatie is De Fontein, Twijnerstraat 6, in Borne (rechts om de kerk heenlopen voor de ingang). Het maximaal aantal bezoekers is 20, daarom dus wel graag even aanmelden bij lau@hopmans.demon.nl.

Corona

Uiteraard willen we de fysieke bijeenkomsten (zo goed mogelijk) corona-proof doen! Dus fysiek de clubavonden bezoeken alleen als je minimaal 2 weken geleden volledig bent gevaccineerd én nu geen verdenking (of diagnose) van longontsteking of corona infectie hebt én de afgelopen 10 dagen niet in contact bent geweest met iemand die besmet is met (of verdacht is van) corona én je (de afgelopen 24 uur) geen corona symptomen hebt gehad (koorts, hoesten, loopneus, keelpijn, kortademigheid).

Om op de clubavond zelf besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen, bij binnenkomst graag de handen desinfecteren. Ook draagt iedereen bij binnenkomst en alle volgende verplaatsingen een mondkapje. De stoelen in De Fontein staan op minimaal 1,5 m afstand en eenmaal op je zitplaats kan het mondkapje af. Graag daarna ook zoveel mogelijk blijven zitten. De koffie wordt op de tafels gezet.

Kijk voor meer informatie op de website van Videoclub Borne

Volg het nieuws uit Borne