VIDEO Workshop chocolade maken voor startende ondernemers

Zo’n 25 nieuwbakken Bornse ondernemers kwamen op maandag 20 januari samen voor een workshop chocolade maken bij Zeut Chocola. Zeut is het bedrijf van Linda Baas dat zelf ook nog niet zo lang gevestigd is in Borne, in de voormalige smederij aan de Grotestraat.

De startende ondernemers, die zich allen in 2019 hebben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, waren uitgenodigd door de gemeente Borne. Dit ter gelegenheid van de dag van de ondernemer, die al in november plaatsvond. Voor hen was het een mooie gelegenheid om kennis te maken met andere startende ondernemers en van elkaars keuzes en eventuele opstartproblemen te leren.

Dorpsmanager Ruben Baartman vertelt over de nieuwe starters in Borne, waaronder Sloot2Wielers, Match & Share en de nieuwe orchideeënwinkel OrchidsbyAnja. Borne mag trots zijn op een heel divers aanbod aan nieuwe bedrijvigheid.

Ondertussen werden er in de workshop chocolade maken allerlei soorten chocola gemaakt, die vooral erg lekker waren, aldus Ruben Baartman. Kortom, het was een geslaagde ochtend waarin onderlinge contacten en netwerken, maar zeker ook een gezellig samenzijn met soortgenoten op de voorgrond stonden.

Interview: Maurice Wolbert
Camera en Montage: Mohammad Alhwedi
Een productie van RTV Borne, powered by 1Twente