VIDEO Verontruste actievoerders protesteren opnieuw tegen windmolens bij Borne

“Het is net een rijdende trein waarvan het eindpunt al bekend is. Wij worden niet gehoord!”

De boodschap was helder. Gewapend met spandoeken met duidelijke teksten waren de bewoners van de Veldovenlaan, de Vijverlaan en de wijk Kerkedennen naar het Rheineplein gekomen. Gerrit Sleumer bood namens de protestgroep ‘Geen windmolens bij woonwijken’ een petitie aan burgemeester Jan Pierik en wethouder Michel Kotteman aan, waarin duidelijk gemaakt wordt waarom het ongewenst is om langs de A35 twee windmolens te plaatsen van elk 230 meter hoog.

“Dit is een absurd plan”, verklaart Jan Withag, een van de woordvoerders van de protestgroep. “De molens staan veel te dicht op onze woningen. Dat is slecht voor de gezondheid van omwonenden, de molens zorgen voor geluidsoverlast en bovendien krijgen wij straks last van de slagschaduw van die schoepen. Dat kan hoogst irritant zijn.” De groep verklaart niet tegen het plaatsen van windmolens te zijn, maar wel tegen de locatie bij de A35.

De omwonenden maakten de gang naar het gemeentehuis omdat men van mening is dat er niet naar tegenargumenten geluisterd wordt: “Er wordt gepraat over participatie, maar alles ligt al vast. De locatie is reeds bepaald, de hoogte ligt vast. Het is net een rijdende trein waarvan het eindpunt al bekend is. Wij worden niet gehoord!”

De protestgroep heeft inmiddels contact opgenomen met noabergroep ‘Geen wind voor Buren’, die zich in de gemeente Ambt Delden sterk maakt. In deze gemeente heeft de politiek zich ook al uitgesproken. Zo heeft de PvdA zich teruggetrokken uit de voorlichtingsbijeenkomst, omdat men van mening was dat dit te eenzijdig belicht werd. Tijdens deze bijeenkomst waren alleen de initiatiefnemers, lees voorstanders, van de windmolens uitgenodigd. De VVD sprak zich uit tegen de komst van windmolens.

Kijk voor meer info op de website van ‘geen windmolens bij woonwijken’

Meer video’s over Borne

Volg het nieuws uit Borne

Interview en tekst: Annemarie Haak
Camera: Erna Binnendijk
Montage: Michel van der Voort
Een productie van RTV Borne