VIDEO Twickelcollege Borne maakt de maatschappelijke stages corona proof

Alle leerlingen lopen stage in de buitenlucht.

Normaal gesproken zouden de leerlingen van ‘t Twickel College in deze periode bezig zijn met hun maatschappelijke stage die ze zelf hebben moeten zoeken. Dit kon echter wegens corona niet meer door gaan. Om de kinderen toch nog de ervaring te laten krijgen van een maatschappelijke stage, is onderwijs assistent Rita Kremer zelf achter stageplekken aan gegaan, waar de leerlingen in groepjes konden gaan werken in de buitenlucht. Hoe ze dit voor elkaar heeft gekregen: “We hebben er eerst even een nachtje over moeten slapen en andere leraren moeten overtuigen. Toen zijn we via netwerken die we al hebben plekken gaan zoeken. Het kwam dus voornamelijk neer op onze netwerken.”

De volgende organisaties doen mee met dit project: De Mariakapel, Het Dijkhuis Borne, de Twickelboerderij Erve Smienk, het dierenparkje (belevingstuin) de Bonte Koe, verzorgingstehuis de Theresiahof, het Bussemakerhuis, het hertenkamp, de Kloostergaarde tuin in Zenderen en Landgoed Twickel. De vele bloembollen die worden gepoot, worden geleverd in goede samenwerking met R.H. planten, Grotestraat, Borne.

Tijdens één van de stagemomenten hebben wij een bezoekje gebracht aan de Kloostergaarde in Zenderen, waar een groepje flink bezig was met de tuin. Het zag er naar uit dat ze het goed naar de zin hadden en we hebben twee leerlingen nog wat vragen gesteld: “Ik vind het heel erg leuk om samen met mijn vrienden in de buitenlucht te mogen werken. We kunnen nu lekker bewegen en hoeven niet de hele dag stil te zitten.” Één van de twee jongens had als hij mocht kiezen toch liever voor een andere stage gekozen, namelijk meelopen met de wiskunde leraar op school.

Camera en montage: Iris ten Hoopen
Interview en tekst: Kim Nijenhuis
Een productie van RTV Borne.