VIDEO Start bouw Kindcentrum de Horsten

Zo’n 750 kinderen mogen hun steentje bijdragen aan het te bouwen kindcentrum De Horsten.

Het is zo ver: De eerste paal is de grond in gegaan. De bouw van Kindcentrum (KC) De Horsten aan de Aakamp in de Bornsche Maten is een feit. Met De Horsten, de uitbreidingslocatie van De Vonder en Kinderopvang Borne, komt de permanente onderwijshuisvesting in de wijk Bornsche Maten weer op peil. Een feestelijk moment dus, dat is gevierd met alle kinderen van basisschool De Vonder en kinderen van de kinderopvang.

Bedoeling is dat het kindcentrum vanaf schooljaar 2023-2024 in gebruik kan worden genomen. In KC De Horsten worden 18 schoollokalen gerealiseerd en 2 ruimtes voor de kinderopvang. Kinderen van 0 tot 13 jaar kunnen er terecht.
Het centrum wordt klimaat neutraal gebouwd, volgens de nieuwste normen.

Er werd een aantal jaar geleden verwacht dat de Bornsche Maten vooral door de wat oudere gezinnen zou worden bewoond. Dat bleek niet zo te zijn, waardoor de behoefte aan een school met kinderopvang erg groot was.

Feestelijk moment

Op de bouwhekken van het terrein werden 16 levensgrote tekeningen onthuld, die de leerlingen hebben gemaakt van hun ‘droomschool’. Ook leggen de ruim 750 kinderen allemaal een eigen gepersonaliseerde ‘1e steen’ op de locatie.
Deze stenen worden in de daadwerkelijk aanleg van het nieuwe schoolterrein verwerkt. Zo dragen alle kinderen hun steentje bij aan de bouw van integraal kindcentrum de Horsten.

Kijk voor meer informatie over de basisscholen in Borne op de website van Stichting Brigantijn

Kijk voor meer video’s uit Borne

Volg het nieuws uit Borne

Camera en interviews: Christa Wensink
Montage: Constance van Wolferen
Een productie van RTV Borne