VIDEO Plus Supers brengen plakboek ‘Bijzonder Borne’ uit

Op 26 maart starten de Plus supermarkten in Borne een actie waarmee plakplaatjes van (historisch) Borne kunnen worden gespaard.

Al sinds 2019 zijn er plannen om een plakboek uit te brengen waarmee in totaal 252 plakplaatjes over Borne gespaard kunnen worden. Door corona is het een aantal jaren uitgesteld, maar de initiatiefnemers Huls, Wallerbosch en Heemkundevereniging Borne hebben het idee nooit losgelaten.

Vooral de Heemkundevereniging heeft bergen werk verzet om het boek te kunnen realiseren. Het archief werd doorgespit om unieke plaatjes te vinden die nog niet eerder waren gepubliceerd in andere boeken. En de redacteuren zetten de bijbehorende verhalen op papier. “Het was een heel karwei, maar we zijn erg trots op het resultaat” aldus Frans Edelijn van Heemkunde Borne.

De actie loopt 10 weken vanaf 26 maart, in deze periode zullen er nog allerlei speciale acties komen om (extra) plaatjes te vergaren. Bovendien zal er aan het einde van deze periode een ruilbeurs worden opgezet, waarmee men kan proberen ontbrekende plaatjes te scoren. En mocht iemand daarna nog een enkel plaatje missen, dan is daar volgens Huls wel een mouw aan te passen.

Kijk voor meer informatie op de website van Heemkunde Borne

Kijk voor meer informatie op de website van Plus Huls van den Nieuwboer

Kijk voor meer informatie op de website van Plus Wallerbosch

Kijk meer video’s uit Borne

Volg het nieuws uit Borne

Camera, montage en tekst: Erna Binnendijk
Een productie van RTV Borne