VIDEO Peter de Ruijter Cateringservice

Complete service inclusief bediening.

De kookstudio van Peter de Ruijter Cateringservice is ontstaan dankzij corona. Peter had een ruimte nodig om zijn gerechten te kunnen bereiden. In het verleden heeft hij al eens een café mogen beheren. Verder heeft Peter de laatste jaren diverse opleidingen als kok gedaan.
Service staat bij hem hoog in het vaandel: “Als de klanten genieten, geniet ik daar ook van.” Het maken van lekker eten is een passie van Peter.

Peter de Ruijter Cateringservice is een all-in service: “Wij komen op locatie bij de klanten thuis of op de locatie die de klant heeft uitgekozen. Ter plaatse zorgen wij dat het hele feest tot in de puntjes is geregeld.” Van tevoren wordt ter plaatse gekeken en worden de wensen geïnventariseerd. Thuis wordt een en ander dan uitgewerkt en als de klant akkoord gaat met de plannen, kan het feest doorgaan.

Er zijn natuurlijk meerdere cateraars in Borne en omgeving. Waarom zou iemand dan juist voor zíjn cateringservice moeten kiezen: “Ik specificeer mij meer op het product en op de kwaliteit. En ik heb de kennis om een feest te laten slagen.” Uiteraard zorgt hij er voor dat hij ruim op tijd is bij zijn afspraken, zodat de klant op het afgesproken tijdstip aan tafel kan. “Ik ben geen cateraar die om 11.00 uur het buffet op locatie aflevert en tegen de klant zegt dat hij het een uur voor de maaltijd kan opwarmen. Daarmee onderscheid ik mij van de andere cateraars, ik doe geen massawerk en ik zorg dat elke klant kan genieten.”

Peter heeft zich georiënteerd door te kijken waar behoefte aan is. Afhalen kan overal, maar de service die Peter biedt geeft niet iedereen: “Wat is er leuker dan een cateraar die het complete feest verzorgt. En dat de gastheer van het feest dat ook gezellig met zijn gasten kan vieren. En de cateraar loopt rond en zorgt dat iedereen van een hapje en drankje wordt voorzien.”

In het begin was het de uitdaging om naamsbekendheid te krijgen. Er waren natuurlijk al gerenommeerde cateraars, die hun werk al jaren goed doen. “Als eenling en vreemde eend in de bijt moet je van goede huize komen. Door de juiste kwaliteit en goede producten te leveren kun je je onderscheiden.”

Peter vindt Borne en geweldig dorp om een onderneming te hebben. “Je wordt van allerlei kanten ondersteund. De BBO is er daar één van, die ondersteunen je met raad en daad en als startende ondernemer heb je daar veel aan.”

De tip van Peter voor andere beginnende ondernemers: “Zoek uit wat je wilt, zorg dat je kwaliteit op een hoog niveau is en je prijs-kwaliteit verhouding moet goed zijn.”

Meer informatie staat op de website van de Ruijter-Cateringservice

Meer ondernemersnieuws uit Borne

Kijk video’s over Borne

Volg het nieuws uit Borne

Camera en montage: Christina Ordelman
Interview en tekst: Erna Binnendijk
Een productie van RTV Borne