VIDEO Mike de Boer wil met Borne in gesprek

GB90 heeft, geïnspireerd door enkele eerdere succesvolle thema-avonden, het idee opgevat om dit soort bijeenkomsten als vorm van het betrekken van de samenleving voort te zetten. Mike de Boer vertelt er meer over.

Een groep van zeven personen, waarvan de meesten zonder directe verbintenis met GB90, hebben het doel gesteld om de in de gemeente Borne aanwezige kennis te verbinden aan de belangrijkste maatschappelijke thema’s. Ze willen dit doen zonder (denk)kaders ingegeven vanuit een partij(programma), een bepaalde stroming of wat dan ook. Met andere woorden: ze willen de aanwezige kennis, kunde en kracht vanuit de Bornse gemeenschap met elkaar verbinden om van Borne een nog fijnere woongemeente te maken.

Mike de Boer, lid van GB90, is één van de drijvende krachten achter dit initiatief. Hij wil mensen meer betrekken bij de politieke partijen, maar ook bij initiatieven die buiten de politiek om werken. Het gaat om de toekomst van Borne en daar heb je betrokken mensen bij nodig. Mike maakt duidelijk dat partijen, stichtingen en verenigingen steeds minder aanwas krijgen, nieuwe manieren om betrokkenheid te organiseren zijn dus nodig.

Op 4 juli 2024 is de eerste avond waarop maximaal 35 mensen uitgenodigd worden om samen over de toekomst van Borne te praten.

Kijk voor meer informatie op de website van GB90

Volg de politiek uit Borne

Volg het nieuws uit Borne

Met medewerking van: Erna Binnendijk, Hans Dekker, Afshin Esfandiar, Wim van Ofwegen, Gerard van Os, Milad Rezek, Michel van der Voort, de stagiairs van RTV Borne
Met dank aan wijkcentrum de Letterbak
Een productie van RTV Borne