VIDEO Mark en Scott zijn enthousiaste vrijwilligers bij NEO

“Het is gewoon leuk om te doen en je leert er zelf ook veel van”.

Bij vrijwilligerswerk denk je al gauw aan volwassenen, maar er zijn ook heel veel jongeren die vrijwilligerswerk doen. Als start van de serie Bornse Jongeren in Vrijwilligerswerk hadden we een interview met Mark Freriks en Scott Leushuis, jeugdtrainers bij NEO. Mark (16) en Scott (15) zijn 2 van de vele jeugdtrainers bij NEO, zij trainen de jongens onder 9 jaar en begeleiden deze ook tijdens wedstrijden.

Mark voetbalt zelf al sinds zijn 5e bij NEO. Hij is 4 jaar geleden als stagair begonnen met training geven bij de club. Hoewel hij een jaar gestopt is, heeft hij het later weer opgepakt: “Je ziet dat de kinderen het leuk hebben en dat ze de tips goed oppakken, dat is mooi om te zien” aldus Mark.

Ook Scott vindt het erg leuk om te doen. Dit is pas zijn eerste seizoen, maar hij denkt er wel over om langer te blijven begeleiden. Ook hij voetbalt al sinds zijn 5e bij NEO en toen er vorig jaar trainers werden gevraagd om de jeugd onder 9 te gaan trainen heeft hij dit graag aangepakt: “Omdat zij nog jong zijn kan je ze echt wat leren.”

Binnen NEO is de begeleiding van jeugdtrainers prima: Mark “Van de club krijg je tips en oefeningen om aan de kinderen te leren en vragen stellen kan altijd.” Zowel Mark als Scott vinden vrijwilligerswerk een aanrader voor jongeren om te doen. “Het is gewoon leuk om te doen en je leert er zelf ook veel van”.

Camera: Rafael Bisaku
Interview en montage: Kim Nijenhuis
Tekst: Erna Binnendijk
Een productie van RTV Borne

kijk voor meer sport bij Borne in Beeld
kijk voor meer sport bij Tubantia
kijk voor meer sport bij RTV Oost