VIDEO Maja Keukenschrijver over de Young Lady Business Academy

Maja Keukenschrijver is één van de deelneemsters aan de Young Lady Business Academy.

Maja Keukenschrijver uit Borne is 19 jaar. Ze volgt de opleiding middenkader technical engineering mechatronica niveau 4 op het ROC Van Twente en ze zit nu in haar laatste jaar.

Ze doet mee aan de Young Lady Business Academy. De Academy is opgericht door Elske Doets. De Academy is een leerplatform waar alleen dames aan mee mogen doen. Je helpt elkaar verder en je krijgt er van allerlei masterclasses. De masterclasses gaan over geld, je eigen bedrijf en boekhouding. Eigenlijk alles wat je nodig hebt om je eigen bedrijf te runnen.

Maja kwam op het idee om mee te doen met de Academy omdat Elske Doets in het ondernemerslab als gast zou komen spreken. Door Corona is dit gastoptreden toen helaas niet doorgegaan. Maja wilde wel graag meer weten over wat Elske Doets allemaal doet en is zo bij de Young Lady Business Academy terecht gekomen. Hier heeft ze zich uiteindelijk ook voor ingeschreven en ze was één van de 88 deelneemsters. Uiteindelijk gaan er van alle edities 25 deelneemsters door naar de finale en die is op 30 december 2020.

De belangrijkste dingen die Maja tot nu toe heeft geleerd zijn: niet opgeven en je niet laten tegenhouden door wat anderen van je zeggen: “Gewoon doen!”

Maja’s toekomstplan is om een succesvol eigen bedrijf in de techniek te beginnen, met zoveel mogelijk vrouwen in dienst.

Interview en tekst: Jaimy Waanders
Camera en montage: Kim Nijenhuis
Een productie van RTV Borne