VIDEO Lejo van Kuijeren, dichter van Borne

Lejo van Kuijeren schrijft dagelijks meerdere grotere of kleinere gedichten. Hij doet dit al bijna zijn hele leven. En natuurlijk schrijft hij ook gedichtjes over Borne.

Tijdens zijn werkende leven was hij machinist bij de NS en schreef hij ook gedichtjes voor het personeelsblad. Dit werd zeer gewaardeerd, want als er eens geen gedichtje van Lejo was dan kwam men bij hem met de vraag waar het gedicht bleef. Bij zijn afscheid bij de NS kreeg hij zijn gedichten in de dichtbundel ‘Reiziger door de seizoenen’.

Lejo fotografeert ook: soms maakt hij kleine gedichtjes bij een foto die hij heeft gemaakt. Maar hij doet dit ook omgekeerd: dan heeft hij een gedichtje en maakt daar een foto bij. En voor de Facebook site ‘Je bent een Bornenaar als…’ maakt hij speciaal foto’s van en gedichtjes over Borne.

De poëzie van Lejo van Kuijeren getuigt van een levenslange zoektocht: ‘Elke dag een gedicht als vingeroefening. Als dichter zoek ik elke dag de uitdaging in het vinden van onderwerpen voor een versje. Wonderlijke gedichten waarmee ik de lezer uitnodig tot een andere kijk op poëzie.’ De gedichten van Lejo kun je bijna elke dag vinden op faceboek, soms met foto of zorgvuldig vorm gegeven.

Hem volgen betekent elke dag een fris en verrassend gedicht. Vaak gaat het over Borne of over een opvallend moment, ‘om de moed erin te houden’ zegt de dichter zelf. Kijk voor veel meer ook bij bij gedichten.nl en nederlands.nl

Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina van Lejo van Kuijeren

Kijk voor meer informatie op de website van Gedichten.nl

Kijk voor meer informatie op de website van Nederlands.nl

Meer over cultuur uit Borne

Kijk meer video’s uit Borne

Volg het nieuws uit Borne

Met dank aan de Letterbak
Een productie van RTV Borne