VIDEO Kunst in het Koetshuis

Els Kruse exposeert met haar schilderijen tot 4 oktober 2023 in het Koetshuis Borne.

Je ziet een groot schilderij van een prachtig wild zwijn als je voor de glazen pui van het Koetshuis staat. Een mooi herkenbaar dier getekend en geschilderd door de kunstenares Els Kruse. Zij exposeert met haar werk in het Koetshuis van Borne en heeft haar atelier samen met andere kunstenaars in de Achtzaligheden in Almelo.

Els deed de AKI in 2012 en heeft zich verder ontwikkeld door een eigen manier van werken te ontwikkelen en de toevalligheden die tijdens het werken ontslaan in haar werk toe te laten. Het kan lang duren voor het schilderij af is, vertelt Els omdat zij laagjes verf aanbrengt met verdunde acryl. Het geeft een speciale sfeer aan het werk.

De natuur, o.a. haar eigen tuin, is een bron van inspiratie. Je ziet het terug in haar werk, de natuurlijk lijnen en vormen die verwijzen naar het groeien en bloeien van de lijnen op het doek. Zelf spreekt Els van verstrengelingen, lijnen en vormen die door elkaar lopen. Ze werkt met verschillende materialen o.a. krijt, verf en oost-Indische inkt. Er is dus veel afwisseling in haar werk te zien, ondersteunt door helder kleurgebruik. “Ik onderzoek door te tekenen en te schilderen de wereld”, stelt Els op haar website “en laat mijn visie zien op de gebeurtenissen”.

Het zijn haar kunstwerken waar je met plezier naar kijkt en voortdurend andere vormen in ziet. Heb je haar werk gezien en ben je geïnteresseerd: haar werk is gewoon te koop. Els doet o.a. mee met de atelierroute van Almelo die ook dit jaar weer plaatsvindt in het weekend van 23 en 24 september. Maar nu exposeert ze (voor het) eerst in het Koetshuis.

‘KUNST in het Koetshuis’ is een Borns kunstenaarsinitiatief van de Stichting BArt (Borne Art). Ze organiseren exposities met gevarieerd werk van beeldend kunstenaars uit de regio in het Koetshuis bij het Kulturhus Borne, Marktstraat 23, Borne.

Camera en montage: Erna Binnendijk
Interview en tekst: Jaap Besteman

Kijk voor meer informatie op de website van Openateliers Almelo

Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina van Koetshuis Borne

Meer over cultuur uit Borne

Kijk meer video’s uit Borne

Volg het nieuws uit Borne