VIDEO Karin Freriksen (Wish3), Kristel Hofsté (IJsbaan) en Annemarie Haak (Kerstmis in Oud Borne)

Zaterdag 10 december is een drukke dag in Borne: Daarom een interview met Karin Freriksen (Wish3), Kristel Hofsté (IJsbaan) en Annemarie Haak (Stichting Kerstmis in Oud Borne)

De IJsbaan

Yes, we kunnen weer schaatsen op het Dorsetplein dit jaar! Van 8 tot en met 31 december kunnen in Borne de schaatsen weer uit het vet worden gehaald. Gratis toegang! Dit mag niet ontbreken tijdens de Bornse Winter: onze eigen ijsbaan in het dorp! Drie weken lang kan je naar hartelust schaatsen. Lekker in de openlucht, sfeervol verlicht en natuurlijk koek & zopie erbij! En het mooiste is: dit alles is gratis. Heb je geen schaatsen? Geen probleem, die kan je tegen een klein tarief huren. De officiële opening van de ijsbaan is zaterdagmiddag 10 december om 13:45 uur. Tijdens deze feestelijke opening zal meidenband UNITY optreden! Verder kan je genieten van Kaey en Cladans. Toegang is gratis.

Beleef Kerstmis in Oud Borne

Laat u meevoeren in de sfeer van Kerstmis, geniet van de verlichte panden en de veelheid aan activiteiten waaronder een fakkeloptocht, de lichtshow op de Oude Kerk, theater, dans en diverse koren! Vrij toegankelijk van 16:00 to 21:00 uur.

De wensboom van Borne is er weer

Onder het motto ‘Samen bereiken we meer dan alleen!’ hebben organisaties in Borne de handen ineengeslagen. Samen met Rabobank Centraal Twente, BBO, Borne Klopt, Borne Schittert en WISH3 worden hartverwarmende wensen vervuld. Ook zullen Stichting De 3 Kearls, Bornse Vrouwen in Bedrijf, Wijkracht Borne, scholen en overige partners enthousiast hun bijdrage leveren. Want juist in deze tijd is omzien naar elkaar meer dan ooit nodig.

Op het Dorsetplein in Borne staat de hele feestmaand december een prachtig versierde kerstboom. De medewerkers van De Ster uit Borne hebben met veel enthousiasme kerstversiering gemaakt voor deze boom; van een restpartij piepschuim werden onder andere prachtig geschilderde engelen, kerstbomen en sterren gemaakt. Deze kunstenaars hebben ook een wensbox gemaakt en fleurige tekeningen voor de wenskaarten en posters. De wenskaarten en posters vind je in diverse winkels in Borne en worden ook verspreid via Wijkracht Borne en de scholen.

Kijk voor meer informatie op de facebook pagina van IJsbaan Borne

Kijk voor meer informatie op de facebook pagina van Kerstmis in Oud Borne

Kijk voor meer informatie over de wensboom

Meer over cultuur in Borne

Kijk video’s uit Borne

Volg het nieuws uit Borne

Met medewerking van: Marron Aarnoudse, Erna Binnendijk, Chayen ter Braak, Laurence De Groot, Eelco van den Kerkhoff, Reiny Klaassen, Gianluca Lucchetti, Wim van Ofwegen, Gerard van Os, Milad Rezek, Michel van der Voort
Met dank aan wijkcentrum de Letterbak

Een productie van RTV Borne