VIDEO interview Ronald Helder

De Zwanenhof, opvang van mensen uit Oekraïne.

Ronald is een bewogen man, die voortdurend bezig is de mens centraal te stellen en daar waar het kan te helpen. Hij en zijn team vangen nu bijna een jaar lang mensen uit Oekraïne op in de Zwanenhof en het gaat naar omstandigheden goed met ze. Er zijn voornamelijk vrouwen en kinderen, de mannen zijn teruggegaan om hun land te helpen.

“Het blijft een treurige situatie maar wij proberen waar het kan hen te ondersteunen. Veel vrouwen werken en de kinderen volgen onderwijs op verschillende scholen in de buurt. We zijn onder de indruk hoe positief de mensen zijn, dat motiveert ons ook. De Zwanenhof werkt ondertussen ook aan haar functie als gezondheidscentrum, waarin wij de mensen de kans geven om weer te zijn die ze graag willen zijn en ook dat gaat goed.”

Kijk voor meer informatie op de website van de Zwanenhof

Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina van De Zwanenhof Zenderen

Kijk meer video’s uit Borne

Volg het nieuws uit Borne

Met medewerking van: Marron Aarnoudse, Erna Binnendijk, Chayen ter Braak, Laurence De Groot, Eelco van den Kerkhoff, Reiny Klaassen, Gianluca Lucchetti, Wim van Ofwegen, Gerard van Os, Milad Rezek, Michel van der Voort, Jan Stoop en Jaap Besteman
Met dank aan wijkcentrum de Letterbak
Een productie van RTV Borne