VIDEO Interview Miriam Janssen

Miriam Janssen heeft net haar gedichtenbundel “Zaaien in de talentuin” uitgegeven, met als subtitel: De oogst van een docent creatief schrijven.

Miriam Janssen woont in Borne. Zij is psychologe, docent, dichteres en schrijfster. Ze heeft ooit haar baan in het onderwijs opgezegd om volledig vrij te zijn voor haar werk als schrijfdocent in haar eigen bedrijf “De Talentuin”. Onlangs kwam haar boek uit “Zaaien in de talentuin” met als ondertitel: De oogst van een docent creatief schrijven.

Op een heldere manier beschrijft zij het proces van het ontstaan van het gedicht. Het lijkt alsof ze naast de dichter meedenkt en meevoelt hoe het gedicht langzaam vorm krijgt. Ze behandelt de verschillende fases van het proces. Via mooie anekdotes legt ze uit hoe je verder komt als je het even niet weet. Geeft verschillende tips en breekt een lans voor beter en meer aandacht voor het schrijven van gedichten in het basis en voortgezet onderwijs.

Zelf wil ze vooral de coach zijn van het schrijfproces, zien waar iemand zit in het proces en dan meebewegen naar de volgende fase. De gedichten van Miriam zijn uitgegeven bij Saamuitgeverij.

Kijk voor meer informatie op de website van Saam Uitgeverij

Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina van Borne doet Poëzie

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne

Met medewerking van: Marron Aarnoudse, Erna Binnendijk, Chayen ter Braak, Laurence De Groot, Eelco van den Kerkhoff, Reiny Klaassen, Gianluca Lucchetti, Wim van Ofwegen, Gerard van Os, Milad Rezek, Michel van der Voort, Jaap Besteman, Jan Stoop
Met dank aan wijkcentrum de Letterbak
Een productie van RTV Borne