VIDEO Interview Martien Tiehatten

Martien Thiehatten schreef het boek “Oud Borne in veertig verhalen”.

Het boek is een mooie uitgave geworden waarin Martien Thiehatten zijn veertig verhalen over Oud Borne heeft gebundeld. Al jaren leidt hij mensen rond in Oud Borne en vertelt hij het verhaal dat bij de verschillende oude panden hoort.

Bij de rondleidingen kreeg hij regelmatig extra informatie over de families die in de panden hadden gewoond. Dat maakte hem nog nieuwsgieriger, verschillende archieven werden uitgezocht om alle gegevens kloppend te maken. Tenslotte is het een boek met een zeer zorgvuldig verhaal geworden met smakelijke anekdotes en alles wordt herkenbaar door de vele foto’s, van vroeger en nu, bij de veertig panden.

Als je het boek leest rij je nooit meer zomaar door Oud Borne maar herken je bijvoorbeeld het brouwershuisje in de Marktstraat, één van de vele bierbrouwerijen die Borne rijk was vanaf 1300. Martien kreeg veel reacties op zijn boek, dat mensen blij waren met de herkenbare verhalen waarbij je beter begint te beseffen waar je woont en met welke interessante geschiedenis. De gemeente kocht de eerste vijftig exemplaren als promotiemateriaal.

Kijk voor meer informatie op de website van Gidsenoudborne

Meer over cultuur uit Borne

Kijk meer video’s uit Borne

Volg het nieuws uit Borne

Met medewerking van: Marron Aarnoudse, Erna Binnendijk, Chayen ter Braak, Laurence De Groot, Eelco van den Kerkhoff, Reiny Klaassen, Gianluca Lucchetti, Wim van Ofwegen, Gerard van Os, Milad Rezek, Michel van der Voort, Jan Stoop en Jaap Besteman
Met dank aan wijkcentrum de Letterbak
Een productie van RTV Borne