VIDEO Interview Marja Zandjans over vrijetijdseconomie

Marja Zandjans (PvdA/Groenlinks) vertelt over de integratie van cultuur en andere vrijetijdsbesteding in Borne, samengevat in het nieuwe plan ‘Vrijetijdseconomie’.

Er gaat het een en ander veranderen/vernieuwen in de visie op cultuur en andere vrijetijdsbesteding in Borne. De VVV is er niet meer en is nu Visit Borne geworden. Verder is oud wethouder Michel Kotteman aan het inventariseren wat er in Borne nodig is aan mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding. Bovendien is binnenkort in de raad de Kadernota aan de orde, waarin ook ideeën over cultuur en vrijetijdsbesteding kunnen worden opgenomen.

Ook is er een cultuurmakelaar aangesteld, om te onderzoeken wat er in en voor Borne nodig is. Hoewel er vanuit Borne wel zorgen zijn of zo’n externe makelaar wel begrijpt wat er binnen de sector in Borne leeft. Bovendien zijn er nog de plannen voor integratie van het gemeentehuis en Kulturhus, waarover zorgen zijn of dit niet ten koste gaat van kunst en cultuur.

Als raadslid voor PvdA/Groenlinks is Marja Zandjans in elk geval van plan de vinger aan de pols te houden.

Kijk voor meer informatie op de website van PvdA Borne

Meer over cultuur uit Borne

Kijk meer video’s uit Borne

Volg de politiek uit Borne

Volg het nieuws uit Borne

Met medewerking van: Erna Binnendijk, Hans Dekker Reiny Klaassen, Wim van Ofwegen, Gerard van Os, Milad Rezek, Michel van der Voort, Stijn Wiemerink
Met dank aan wijkcentrum de Letterbak
Een productie van RTV Borne