VIDEO Interview Herna Wielink

Mooi intens schilderwerk van Herna Wielink in Galerie Het Koetshuis in Borne tot eind februari 2024.

Kunstenares Herna Wielink uit Hengelo exposeert in het Koetshuis in Borne. Zij is een schilderes puur sang en laat zich inspireren vanuit de indrukken die ze opdoet in haar omgeving. Ze werkt vanuit haar eigen atelier aan huis en combineert in een schilderij de bloemen uit haar eigen tuin met planten uit de kamer of ze maakt een impressie van haar interieur, tafel en stoel, die in heldere kleuren en stevige compositie wordt weergeven.

Ze is niet op zoek naar het herkenbare totaal plaatje, maar pakt de schilderachtige vrijheid om het naar haar zin in te vullen. Het resultaat is zacht doorzichtig troostrijk werk met kleur en een enkele vorm om naar te kijken, waarbij de afwisseling je meeneemt en vast houdt.

Echt opvallend in haar werk zijn de indrukken die ze geschilderd heeft, die je bijvoorbeeld overhoudt bij het naar buiten kijken in een rijdende auto. In de expositie hangen vier schilderijen onder elkaar, ontstaan vanuit deze indrukken. Je voelt in het beeld op een intense manier de afwisseling in snelheid en kleur.

Kijk voor meer informatie op de website van Kunstinzicht

Kijk voor meer informatie op de Instagram pagina van Herna Wielink

Meer over cultuur uit Borne

Kijk meer video’s uit Borne

Volg het nieuws uit Borne

Camera en montage: Erna Binnendijk
Interview en tekst: Jaap Besteman

Een productie van RTV Borne