VIDEO Interview Gertjan Rozendom Partnercomité Borne-Rheine

Het Partnercomité Borne-Rheine nodigt inwoners van Borne uit om op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei 2024, de Europamanifestatie in het Stadtpark in Rheine te bezoeken.

Vijftig inwoners kunnen op kosten van het Partnercomité mee in de beschikbaar gestelde bus. Het vertrek op die dag is om 12.00 uur vanaf het Rheineplein. Verwachte terugkomst is 17.00 uur. Aanmelden vooraf is wel nodig. Dat kan door een mail te sturen naar contact@bornerheine.nl. Met uw aanmeldingsbevestiging bent u van harte welkom in de bus en kunt u genieten van een informatieve en ontspannen Europadag!

Natuurlijk is het ook mogelijk om op eigen gelegenheid die dag deze manifestatie te bezoeken. Er is voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving van het Stadtpark. De Europamanifestatie in het Stadtpark in Rheine op 9 mei staat geheel in teken van de aanstaande verkiezingen voor het Europees Parlement. In ons land zijn deze verkiezingen op donderdag 6 juni.

Er zijn diverse muziekoptredens en er zijn voldoende drink- en eetgelegenheden, want de Europamanifestatie is onderdeel van het jaarlijks op deze feestlocatie gehouden barbecuefeest en valt samen met de jaarlijkse Europadag. Trekpleister is een kudde blauwe plastic schapen, een kunstproject van Rainer Bonk onder beschermheerschap van het Europees Parlement.

De schapen staan, onder het motto ‘Iedereen is gelijk, en iedereen is belangrijk’ symbool voor vrede. In elke stad die wordt aangedaan door dit kunstproject wordt een schaap als vredesambassadeur achtergelaten. Ook in Rheine dus.
Er wordt tijdens de manifestatie veel informatie gedeeld over het werk van de Europese Unie en bezoekers worden opgeroepen om te gaan stemmen voor het Europees Parlement. Het gaat daarbij om algemene partij onafhankelijke informatie; politieke partijen presenteren zich niet.

In een gezamenlijke stand presenteren de partnersteden van Rheine, waaronder dus ook Borne, hun eigen gemeente aan de bezoekers. Het Partnercomité is blij met deze uitnodiging vanuit Rheine. De partnerschapsbanden met Rheine werden in 1983 officieel beklonken en zijn na meer dan 40 jaar nog springlevend. Juist in de huidige tijd, met onrust op verschillende plekken binnen en buiten Europa, is het bijdragen aan Europese eenwording door burgercontacten van groot belang. Op 9 mei wordt daaraan weer een steentje bijgedragen.

Kijk voor meer informatie op de website van Partnercomité Borne-Rheine

Kijk meer video’s uit Borne

Volg het nieuws uit Borne

Met dank aan de Letterbak
Een productie van RTV Borne