VIDEO interview Frits Pranger en Gerlinda Huizing

In dit gesprek vertellen Frits Pranger en Gerlinda Huizing wat een FrameRunner is, waar de term vandaan komt en wat het inhoudt.

Zoals de naam letterlijk zegt, ren je in een frame. Dit is ideaal voor mensen met een lichamelijke beperking om toch lekker sportief bezig te zijn. Onder andere bij atletiekvereniging MPM in Hengelo en bij de ‘Frame Runners oet Twente’ kun je terecht voor informatie en beweging. En minstens zo belangrijk voor de sociale contacten en het uitwisselen van ervaringen. De Frame Runners doen mee aan diverse wedstrijden en lopen verschillende afstanden.

Het frame moet betaald worden uit het PGB dat een gebruiker krijgt. Dat is helaas niet voor iedereen haalbaar. De ‘Frame Runners oet Twente’ zijn altijd op zoek naar sponsors. Niet alleen financieel, maar ook bijvoorbeeld bedrijven die materiaal kunnen leveren, of handige Harries voor onderhouds- en herstelwerkzaamheden.
De Frame Runners zijn jou zeer dankbaar.

Wil je meer informatie over zelf een Frame Runner worden of wil je hen ondersteunen, klik op één van de onderstaande linken.

Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina van Frame Runners oet Twente

Kijk voor meer informatie op de website van Frame Running

Kijk voor meer informatie op de website van MPM Hengelo

Kijk meer video’s uit Borne

Meer sport uit Borne

Volg het nieuws uit Borne

Met dank aan wijkcentrum de Letterbak
Een productie van RTV Borne