VIDEO Hedevelds Bio Ei heeft nu ook een boerderijwinkel met Rustpunt

Op het terras onder de overkapping of binnen, kunnen mensen even heerlijk uitrusten.

Hedevelds Bio Ei is een aantal jaren geleden overgestapt van gewone scharrelkippen naar vrije uitloop kippen. In het verlengde hiervan zijn ze onder de merknaam Hedevelds Bio Ei ook begonnen met een eierhandel, waardoor ze rechtstreeks aan winkels en horeca mogen leveren. Tijdens de beginperiode van corona werd er ineens veel meer gefietst en gewandeld. Hierdoor ontdekten ineens steeds meer mensen uit Borne en omgeving de eitomatiek en de uitloop kippen. Daaruit ontstond weer vraag naar andere biologische producten zoals groenten, zuivel of brood.

Omdat er toch al een vergunning lag voor uitbreiding, ontstond bij de familie Jannink-Schabbink het idee om een eigen boerderijwinkel op te zetten. Ook wilden ze er een Rustpunt maken. In de eerste maanden van 2021 is er daarom hard gewerkt om alles te realiseren. De grootste uitdaging hierbij was dat René Schabbink alles ambachtelijk en zelf wilde maken. En dat naast zijn werk voor het eigen aannemersbedrijf.

Ook zijn er inmiddels een aantal speeltoestellen geplaatst voor de (jongere) kinderen, waaronder een trampoline. En er zijn nog plannen voor een video scherm, waarop dan als educatie beelden worden geprojecteerd vanuit de stal. “Hierop is dan te zien hoe de kippen in de stal leven of hoe de eierverzameling gaat. Mensen hebben namelijk door alle negatieve publiciteit een heel verkeerd beeld. We willen heel graag laten zien hoe wij werken.”

Doordat de winkel als een (boeren)schuur is gebouwd, heeft het geheel een authentieke uitstraling. Maar binnenin bevindt zich een modern winkeltje met een grote variëteit aan streekproducten. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met diverse lokale bedrijven uit Twente. Daardoor is er inmiddels een uitgebreid assortiment, variërend van aardappelen tot aardbeien, van Borns bier tot brood of van eieren tot ijs.

En de lokale samenwerking werkt twee kanten uit. Niet alleen betrekt Hedevelds Bio Ei producten van andere bedrijven, maar hun eieren worden bijvoorbeeld weer elders verkocht. Maar ook worden ze verwerkt in het brood dat ze nu zelf verkopen of in biologische eiersalade en biologische mayonaise. En de kippen die onvoldoende of geen eieren meer leggen (na ongeveer 1,5 jaar) worden geslacht. Het vlees wordt bij Hedevelds Bio Ei dan weer verkocht als hele soepkip of als kant-en-klare kippensoep.

Rian vindt dat hun bedrijf op een heel gunstig punt zit: “We zitten in een prachtig gebied met heel veel wandelpaden en veel fietsers. Mensen kunnen vanuit Borne heel gemakkelijk hier komen, met tien minuutjes wandelen of fietsen ben je al hier. En ook toeristen weten ons zo zoetjes aan te vinden en daar zijn we erg blij mee. En natuurlijk kan een bezoekje aan het Rustpunt mooi worden gecombineerd met een bezoek aan de naastgelegen museumboerderij Erve Daggel”

Verder probeert Hedevelds Bio Ei ook middels samenwerking met de BBO (Bundeling Bornse Ondernemers) nog meer klandizie te trekken. En ook komen er nog een binnen- en buitenkeuken: “…dan willen we iets gaan opzetten dat heet ‘Bakoenei’ (bak u een ei). Dit houdt in dat mensen met ingrediënten uit de zelfbedieningsautomaten zelf een ei kunnen bakken.”

Op het terras onder de overkapping, of als het regent binnen, kunnen mensen even heerlijk uitrusten. Ze kunnen er zelf hun kopje koffie, thee of iets anders pakken (en op goed vertrouwen het juiste bedrag betalen), ruimen daarna hopelijk hun eigen rommel op en kunnen dan door met de fiets- of wandeltocht.

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Hedevelds Bio Ei

Meer ondernemen in Borne

Kijk video’s over Borne

Volg het nieuws uit Borne

Camera: Eirini Kaskamanidis en Christina Ordelman
Tekst en interview: Erna Binnendijk
Montage: Christina Ordelman
Een productie van RTV Borne