VIDEO Grandioze opening Special Olympics 2022

Op 10 juni gingen de Special Olympics Nationale spelen Twente officieel van start met een grandioze openingscermeonie en atleten parade in het fameuze FBK Stadion in Hengelo.

De Special Olympics, die dit jaar plaatsvinden in Twente, wordt onderverdeeld gespeeld in 14 gemeentes met 25 sportonderdelen. Elke Twentse gemeente heeft een ambassadeur. De sporters moedigden elkaar al tijdens de opening aan met de eed, die werd afgelegd: iedereen die meedoet is een winnaar.

Het FBK Stadion was helemaal vol toen het Olympisch vuur aankwam om de spelen te openen. Sporters en coaches uit heel Nederland en zelfs daarbuiten, paradeerden over de sintelbaan van het FBK Stadion.

Special Olympics Nederland is de sportorganisatie voor mensen met een beperking. Naast vele gezondheidsvoordelen geeft het de sporters een kans om te stralen met meer zelfrespect en zelfvertrouwen waarnaast ze mondiger, zelfstandiger worden en leren opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van leven en neemt hun geluksgraad toe.

Kijk voor meer informatie op de website van de Special Olympics 2022

Kijk meer video’s over Borne

Meer over sport uit Borne

Volg het nieuws uit Borne

Camera: Astrid ten Voorde en Fahid Choury
Montage: Constance van Wolferen
Een productie van RTV Borne