VIDEO Essie first class second hand

De tip van Esther voor beginnende ondernemers: Volg je hart en doe waar je blij van wordt.

Esther van Roermund runt sinds oktober 2018 haar eigen winkel in tweedehands damesmode uit het hogere segment: Essie first class second hand. Na 33 jaar in de gezondheidszorg had ze het daar wel gezien en gooide ze het roer om. Zelf is Esther dol op goede tweedehands kleding en dit was voor haar ook de reden om hier haar eigen zaak in te beginnen.

Hoewel Esther vol enthousiasme begon, vind ze het achteraf moeilijker dan ze verwacht had. Een eigen onderneming runnen is toch wel iets anders dan de verpleging: “Het hele ondernemersvak heb ik mij echt eigen moeten maken en moeten leren.” Door veel om zich heen te kijken en gesprekken te voeren met haar accountant over alles wat er bij komt kijken, is ze er in gerold. En inmiddels heeft ze zich het ondernemen helemaal eigen gemaakt.

Esther geeft aan dat ze zich niet vooraf heeft ge√∂rienteerd of er in Borne behoefte was aan een modezaak in tweedehands dameskleding. “Het enige dat ik wist, was dat Borne geen tweedehands damesmodezaak had.” Maar van omliggende plaatsen wist ze dat deze zaken daar wel waren en dat deze ook goed liepen. Daar wilde ze niet tussen gaan zitten, vandaar de keuze voor Borne. En dat bevalt heel goed.

Bij het zoeken naar een geschikt pand had ze wel een aantal criteria: “Een goede locatie was voor mij niet midden in het centrum, omdat toch heel veel mensen graag anoniem naar binnen willen kunnen. Plus dat de huurprijzen in het centrum hoger liggen dan een beetje buitenaf.” Het winkelpand aan de Grotestraat 102 was precies goed.

Toen dat was gevonden, moesten er natuurlijk ook kledingstukken komen om te kunnen verkopen. “Ik heb mensen aangeschreven via facebook om kleding in te brengen bij mij, want ik moet het hebben van de kleding die mensen bij mij brengen.” Ze is erg kritisch op wat ze wel en niet in haar winkel wil verkopen. In het begin vond ze dat nog wel lastig “maar het gaat steeds beter”.

Borne is volgens Esther een heel erg prettige plek voor ondernemers, er wordt door de gemeente veel voor hen gedaan. Verder krijgt ze erg leuke klanten in haar winkel. Overigens niet alleen uit Borne zelf, maar ook uit omliggende gemeenten. Haar naamsbekendheid heeft Esther vooral via beurzen, facebook en instragram opgebouwd, maar natuurlijk ook via haar klanten.

De tip van Esther voor andere beginnende ondernemers: “Volg je hart, doe waar je blij van wordt, probeer het gewoon en heb niet te hoge eisen in het begin.”

Kijk voor meer informatie op de website van Essie First Class

Meer over ondernemen in Borne

Kijk video’s over Borne

Volg het nieuws uit Borne

Camera: Christina Ordelman en Eirini Kaskamanidis
Montage: Eirini Kaskamanidis
Interview en tekst: Erna Binnendijk
Een productie van RTV Borne