VIDEO Eindelijk leert Borne Kareltje kennen

De term Kareltje staat voor “De Slag om Borne” een evenement dat op 18 september wordt gehouden.

Wij spraken met Frank Vennegoor, adjunct directeur Kulturhus Borne, over de onthulling van Kareltje. Kareltje staat volgens hem voor de Karolingische ruiter die ooit in 1987 in Borne is gevonden. De naam Karolingisch werd al snel verbasterd tot Kareltje. Om de nieuwsgierighed van de Bornenaren te wekken zijn er posters van Kareltje in Borne opgehangen. Ook is er een Instragram account aangemaakt, dat ondanks de geheimzinnigheid goed wordt bezocht.

De term Kareltje staat voor “De Slag om Borne” een evenement dat op 18 september wordt gehouden. Het is een wedstrijd vol uitdagende vragen en hilarische opdrachten: rennen, vliegen, hersenkrakers en vragen om en over Borne. Alles aan de hand van het grote strijdboek. Vorm een team en ga samen opdrachten uitvoeren en vragen beantwoorden. Deels vanuit je eigen hoofdkwartier, deels kriskras door Borne om allerlei opdrachten te doen. Lopend, fietsend, te paard, wat je wilt.

Vennegoor: “We vonden het tijd dat er weer een beetje reuring in Borne kwam, daarom hebben we dit evenement opgezet. Door alle corona perikelen is er de laatste tijd weinig gebeurd en waren mensen aan huis gekluisterd. Dit evenement kan zelfs doorgaan als de coronamaatregelen worden aangescherpt.”

Er wordt gespeeld voor het goede doel, om hen te ondersteunen. De goede doelen kunnen zich nog tot 24 mei opgeven. Meedoen kan met teams van 6 tot maximaal 14 personen, opgeven kan vanaf 1 juni. Teams kiezen zelf het goede doel waarvoor ze willen spelen.

Er is een prijzenpot tot maar liefst € 2.500,00 te verdelen. Toch zoekt de organisatie nog steeds meer sponsoren: “hoe meer sponsoren, hoe meer geld er is voor de goede doelen.”

Informatie en opgeven kan via de website van Kareltje

Volg Kareltje zelf op Instagram

Camera en montage: Christina Ordelman
Tekst en interview: Erna Binnendijk
Een productie van RTV Borne