VIDEO De oliebollenkraam van Laura Bont

Laura Bont is al vroeg begonnen met het verkopen van oliebollen.

De oliebol is een veel gegeten snack, die voor het eerst in de middeleeuwen werd gemaakt en toen oliekoek heette. Door de eeuwen heen is deze lekkernij uitgegroeid tot de snack van oud en nieuw. Daarom gingen wij op bezoek bij Oliebollenbakster Laura Bont. Die al sinds een lange tijd zelf een kraam op het parkeerterrein van de Albert Heijn heeft.

Laura is al vanaf haar 14e bezig met het maken van oliebollen. Toen ze 19 werd wilde ze graag zelf oliebollen gaan verkopen en heeft ze een plaats aangevraagd bij de gemeente Borne. Zo is de Oliebollenkraam van Lisa Bont ontstaan. Het leukste aan het verkopen van de oliebollen vind ze het bakken en het helpen van de klanten die bij de kraam komen.

Laura’s kraam in Borne is niet haar enige, op het plein Westermaat en bij de Makro staan ook kramen. Vanwege corona staat er nu een 2e kraam op de parkeerplaats. Zo hoopt ze de drukte te kunnen spreiden over de kramen, zodat niet iedereen op het zelfde stukje gaat staan. Daardoor heeft ze nu wel tijdelijk haar kraam op het plein moeten sluiten.

Wilt u de oliebollen van Lisa Bont proberen? Dit kan nog tot en met 31 december. De openingstijden van de kraam zijn van 7:00 tot en met 16:00 uur.

Neem ook eens een kijkje op de facebookpagina van de Oliebollenkraam Laura Bont

Kijk hier voor meer verhalen over Ondernemen in Borne

Interview en montage: Iris ten Hoopen
Camera en tekst: Kim Nijenhuis
Een productie van RTV Borne.

https://youtu.be/tEC1nCrRGkU