VIDEO De Koffiekaravaan geeft koffie workshops

Wil jij meer weten over hoe je lekker koffie kan zetten? De Koffiekaravaan gaat twee verschillende workshops geven.

Sinds oktober 2017 houden extra veel mensen halt bij de Koffiekaravaan op het perron van Borne, want daar vind je koffie van vertrouwde kwaliteit, gemakkelijk mee te nemen de trein of bus in. En er is natuurlijk ook gedacht aan ovenverse broodjes en andere lekkernijen.

John Pigge, al koffiegek sinds hij op zevenjarige leeftijd kennis maakte met het drankje, kwam op zekere avond thuis met het plan om koffie te gaan branden. Wilde ideeën van een koffiebranderij op het station van Borne ontsprongen in zijn hoofd. Zijn vrouw Irene dacht: dat waait wel over. Maar goede ideeën hebben weerhaakjes, of windschermen. In ieder geval bleven ze hangen en spoken. Stoute schoenen werden aangetrokken, cursussen werden gevolgd, de naam werd bedacht en de nodige dingen aangeschaft. En toen waren John en Irene ineens de eigenaren van De Koffiekaravaan.

De Koffiekaravaan gaat twee workshops geven over het maken van koffie. Zo kom je er tijdens de workshops onder andere achter welke soorten er zijn, waar de koffie groeit en wat er allemaal met de boon gebeurt voor hij in jouw kopje belandt. Ook ga je naar huis met een zakje koffie dat het beste aansluit op jou wensen.

Wij gingen langs bij De Koffiekaravaan om meer te weten te kunnen komen over de workshops die ze gaan geven. Wil je ook meer weten? kijk dan de video.

Camera, montage en tekst: Iris ten Hoopen
Interview: Kim Nijenhuis
Een productie van RTV Borne