VIDEO De ‘Dome van Borne’ maakt sporten mogelijk tijdens de vernieuwbouw van ‘t Wooldrik

De ‘Dome van Borne’ (blaashal) zal de komende twee jaar dienst doen als plaatsvervangende sporthal.

Maandag 25 juli startten de voorbereidingen om een blaashal (een zogeheten ‘dome’) te bouwen bij sportcomplex ‘t Wooldrik. En woensdag 27 juli werd de tent daadwerkelijk geplaatst en opgeblazen.

Gedurende de vernieuwbouw van de sporthal is de dome de plek waar sporters onder andere handbal, volleybal, zaalvoetbal, basketbal, judo en korfbal kunnen uitoefenen. Ook krijgen, na de zomervakantie, de kinderen van de Bornse basisscholen bewegingsonderwijs in de opblaas sporthal.

Voor het opbouwen van de dome was een groep van zo’n dertig vrijwilligers bereid gevonden. De groep bestond onder andere uit vrijwilligers van de sportverenigingen, Oekraïense vluchtelingen en betrokken inwoners van de gemeente Borne. Hoewel het langer duurde dan verwacht, stond de blaashal in de avond in vol ornaat overeind.

Nu de hal staat zijn er nog diverse werkzaamheden nodig, zoals het plaatsen van de vloer en het aanbrengen van de vloermarkering. Naar verwachting is de blaashal in de week van 22 augustus gereed. De dome blijft gedurende de vernieuwbouw van ‘t Wooldrik staan voor de duur van zo’n 1,5 tot 2 jaar.

De atmosfeer in de dome maakt sporten als badminton en tafeltennis helaas niet mogelijk. Desalniettemin is wethouder David Vermorken enthousiast. “Dit is een voorziening die het mogelijk maakt om de meeste sporten, ook tijdens de bouw van het nieuwe sportcomplex, gewoon in onze eigen gemeente te beoefenen. En het is heel prettig dat de kinderen uit Borne voor het bewegingsonderwijs in hun eigen gemeente kunnen blijven.”

Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina van Wooldrik Borne

Meer sport uit Borne

Kijk video’s uit Borne

Volg het nieuws uit Borne

Camera en montage: Erna Binnendijk
Interview: Bert Janssen, TC Tubantia
Een productie van RTV Borne