VIDEO Buurtbus Borne heeft nieuwe halte aan Hosbekkeweg

De Buurtbus Borne rijdt met ingang van 6 maart via de Hosbekkeweg, waar een halte bij het Arrestantencentrum is geplaatst.

Hoewel de chauffeurs van de Buurtbus Borne op verzoek van passagiers altijd al naar het crematorium, het Racket- en Fitcenter of het Arrestantencentrum reden, is het nu officieel opgenomen in de route. Tot nu toe moesten passagiers nog zelf lopend hun weg terug zien te vinden. Naar de dichtstbijzijnde bushalte bij ‘t Wooldrik (600m) of naar het station (ca. 1 km). Maar dat is sinds 6 maart voorbij, de route van de Buurtbus voert nu ieder uur naar de Hosbekkeweg.

Hoewel de besluitvorming hierover, mede door corona, bijna een jaar duurde, kan er vanaf nu elk uur worden gereisd van- en naar de Hosbekkeweg. Dit biedt ook personeel, dat op één van de locaties werkt, de gelegenheid om met het openbaar vervoer naar het werk te reizen. Ieder vol uur tussen zeven uur ‘s ochtends en zes uur ‘s avonds komt de Buurtbus bij/langs de nieuwe halte Hosbekkeweg.

Mocht u geen Ov-kaart hebben, dan is dat geen probleem. In de bus kan ook met de pinpas worden in- en uitgecheckt (ca. €2,- per rit) of worden gepind voor een los kaartje (€2,25 per rit).

Camera, montage en tekst: Erna Binnendijk

Een productie van RTV Borne

Kijk voor meer informatie op de website van Buurtbus Borne

Kijk meer video’s uit Borne

Volg de politiek uit Borne

Volg het nieuws uit Borne