VIDEO Bornse Cultuurproeftuinen – De Verhalenverteller

Verteller Jorn Scholten bouwt in deze proeftuin een gesproken kunstwerk, dat Borne amateurkunstenaars met hun schilderijen en tekeningen visueel verrijken.

RTV Borne organiseert in samenwerking met de Bornse kunstenaarsgroepen CRAB en bArt een serie zogenaamde ‘cultuurproeftuinen’: deelnemers aan een proeftuin wordt gevraagd om verschillende kunst- en cultuuruitingen met elkaar te verbinden, en op die manier het idee achter ‘1 plus 1 = 3’ letterlijk vorm te geven. Het resultaat zijn verrassende, ontroerende, maar altijd leuke producties.

Jij kunt meedoen

Iedereen uit het publiek kan meedoen aan deze proeftuin: kies een deel van het verhaal dat je aanspreekt en maak daarbij een tekening of schilderij. Stuur een foto hiervan op naar RTV Borne (info@rtvborne.nl). Wij verwerken alle inzendingen in een tweede video, waarbij het verhaal van Jorn wordt verrijkt door de visuele impressies van het publiek.
We weten niet wat de uitkomst van deze proeftuin zal zijn, maar we zijn erg benieuwd en we laten ons graag verrassen ! Doe jij ook mee? Stuur dan je inzending voor 1 december in.

Over het Cultuurproeftuinen project

De kunst- en cultuursector heeft in de coronatijd grote klappen gekregen en is die nog lang niet te boven. Hoewel het al voor corona speelde heeft de afgelopen periode de urgentie vergroot dat de sector moet innoveren om in contact te blijven met bestaand en nieuw publiek.

Het verschil kan niet meer worden gemaakt door autonome organisaties – dat geldt ook voor de initiatiefnemers van dit project – maar in samenwerking met anderen. Hierop anticiperen we met het project ‘Cultuurproeftuinen’. We gaan onverwachte samenwerkingsverbanden aan die nieuwe producties opleveren met als doelen artistieke innovatie.

De deelnemende initiatieven en mensen nemen actief deel aan de proeftuinen, ze participeren in de totstandkoming van nieuwe kunst- en cultuuruitingen. RTV Born doet verslag van de proeftuinen, met als doel om nog meer initiatieven en mensen te bereiken en mee te laten doen aan de proeftuinen.

Dit project wordt georganiseerd en ondersteund door onder meer RTV Borne en de Bornse kunstenaarsgroepen CRAB en bArt.
Het wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Kijk voor meer informatie op de website van RTV Borne

Meer over cultuur uit Borne

Kijk meer video’s uit Borne

Volg het nieuws uit Borne

Camera en montage: Erna Binnendijk
Verhalenverteller: Jorn Scholten
Eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Borne