VIDEO Borne is de bakermat van de textiel en dat mag getoond worden!

Toerismemanager Corine Hofstra vertelt hoe het project ‘de Rode Draad’ Borne op de kaart zet.

In het kader van het Twents Textielfestival dat begin 2021 in de hele regio van start is gegaan zijn er diverse activiteiten opgestart rondom het thema textiel, in Borne de Rode Draad genoemd. Zo heeft het Bussemakerhuis een expositie over kleding en dan met name kleding die het museum zelf in huis had. In het Koetshuis bij het Kulturhus is een tentoonstelling te bewonderen over het verven van textiel, kunstenaars hebben het community art project Borne Bloeit opgezet en dagen het publiek uit om mooie fantasiebloemen van textiel te maken en in de etalages van de modezaken staan fotopanelen waarop te zien is hoe de textielfabriek Spanjaard er van binnen uitzag in de vorige eeuw.

En dat is nog niet alles, het hele jaar door worden er activiteiten opgezet door uiteenlopende groeperingen, waaronder een lezing over textiel in de kunst, een modeshow van gedragen kleding en een informatieve bijeenkomst waarbij ingegaan wordt op de herkomst van onze kleding. Hoe wordt die gemaakt en hoe zijn de arbeidsomstandigheden. Bovendien komt er een rode-draad-drankje op de markt en prachtige rode-draad-bonbons gevuld met likeur. Zo sluiten zich steeds meer creatievelingen aan met een leuk idee. Binnenkort wordt er ook een Rode Draad wandelroute gepresenteerd.

Toerismemanager Corine Hofstra vertelt over de achtergrond van dit project en wat er allemaal nog te gebeuren staat. Kortom: Borne is de bakermat van de textiel en dat mag getoond worden!

Kijk voor meer informatie over de Rode Draad op de website van Visitborne

Kijk meer video’s uit Borne

Volg het nieuws uit Borne

Een productie van RTV Borne