VIDEO Borne Bloeit exposeert in het Koetshuis

Borne Bloeit opent de expositie Community Art in het Koetshuis, en dat brengt een beetje vrolijkheid in deze tijd.

Een tuin vol wilde bloemen, bestaande of fantasie, dat stond Willemien Nijman voor ogen met haar project Borne Bloeit. Daarom deed ze enige tijd terug een oproep aan Twentenaren om bloemen te maken van textiel, zo kleurrijk mogelijk. De resultaten zijn verzameld en worden dit najaar op telkens verschillende locaties tentoongesteld. Een tuin van bloemen onder de naam Community Art, in het teken van het Twents textielfestival waar De Rode Draad in Borne onderdeel van is.

Zaterdag 18 september was de aftrap in het Koetshuis (bij het Kulturhus) in Borne. De opening werd verricht door Daniëlle van der Stelt, initiator van het project Twents Textielfestival, dat al enkele maanden in heel Twente loopt. De tentoonstelling zal tot en met 30 september in Borne blijven. Daarna gaat het “on tour” door Twente en komt uiteindelijk 21 december 2021 terug in het Koetshuis.

De bedoeling van dit project was om van gebruikt textiel, zoals oude kleding, stropdassen, tafelkleden enzovoorts, bloemen en planten te maken. Ook iets dikker materiaal zoals vilt of oude vaatdoekjes en tapijt waren prima te gebruiken. Het zijn uiteindelijk zo’n 50 stoffen bloemen en planten geworden, waarvan door Jaap Besteman van kunstenaarscollectief het Koetshuis een prachtige tentoonstelling is gecreëerd.

Inzendingen voor de tentoonstelling kwamen overigens niet alleen uit Twente, maar zelfs in het westen van Nederland waren mensen creatief voor Community Art. Willemien Nijman vertelt: “Iedereen kon het thuis doen, je hoefde er de deur niet voor uit. Met name in deze tijd is het heerlijk om iets te doen te hebben en dan ook nog met een leuk doel. Kwetsbare bloemen zouden we ook kunnen exposeren in leegstaande panden in het centrum of in de etalages van ondernemers. Het brengt een beetje vrolijkheid in deze tijd.”

Kijk voor meer informatie op de website van Borne Bloeit

Kijk voor meer video’s uit Borne

Meer cultuur in Borne

Volg het nieuws in Borne

Video: Constance van Wolferen en Erna Binnendijk
Interview en montage: Constance van Wolferen
Tekst: Erna Binnendijk
Een productie van RTV Borne