VIDEO Bonsai Vereniging Borne in De Letterbak

De Bonsai Vereniging Borne bestaat uit enthousiaste leden die zich bezig houden met alles wat met bonsai te maken heeft.

Dat is onder meer het kweken, vormgeven, snoeien, verpotten, bedraden en verzorgen van bonsaibomen. Eén keer per maand houden zij een clubavond, liever gezegd een workshopavond om een bepaald onderwerp te behandelen, of om een bepaalde boomsoort aan de orde te stellen.

Hans Grobben woont in Hengelo, maar is lid van de Bonsai Vereniging Borne. Al vanaf 1997 is Hans de voorzitter van deze enthousiaste club van ongeveer 15 leden. De vereniging komt maandelijks bij elkaar in wijkcentrum De Letterbak in de wijk Letterveld in Borne.

Hans heeft enkele boompjes meegebracht en Jan Stoop herkent direct de oude stammetjes en daar gaat om. Hoe kan je boompjes klein houden en toch laten groeien. Hans gaat er uitvoerig en enthousiast op in en de vereniging kan ook nog wel nieuwe leden gebruiken.

Voor nieuwkomers is er een cursus onder begeleiding van een ervaren clublid.

Kijk voor meer informatie op de website van Bonsai Vereniging Borne

Meer over cultuur uit Borne

Kijk meer video’s uit Borne

Volg het nieuws uit Borne

Met medewerking van: Lilian Berends, Erna Binnendijk, Hans Dekker, Afshin Esfandiar, Wim van Ofwegen, Gerard van Os, Milad Rezek, Michel van der Voort, stagiairs RTV Borne
Met dank aan wijkcentrum de Letterbak
Een productie van RTV Borne