VIDEO Ben van der Weide (Inloophuis Borne) vertelt over de Hulpkaart

Ben van der Weide, vertelt over wat een hulpkaart is, hoe je er aan kan komen en wat dit kan betekenen voor mensen in en rondom Borne.

Hulpkaart: voor een veilig gevoel

De Hulpkaart is er voor iedereen! Dus ook voor jou als je in een kwetsbare situatie bent gekomen en even de regie kwijt bent of geen woorden kunt geven aan wat jij op dat moment nodig hebt. Dat kan dus iedere inwoner betreffen. Zowel mensen met een lichamelijke of psychische beperking, maar evengoed degene die een huisdier niet alleen durft te laten of kinderen op school heeft. Wat jij nodig vindt vul je dus op de Hulpkaart in. Want de Hulpkaart is er om jou een veilig gevoel te geven.

Wat is de Hulpkaart?

De Hulpkaart is een persoonlijk, opvouwbaar kaartje, zo groot als een bankpas. Het kaartje geeft jouw wensen aan wanner je in zo’n kwetsbare situatie komt. Op het kaartje staan je wensen over wat omstanders en hulpverleners moeten doen of laten en wie ze volgens jou als eerste moeten bellen. Zo biedt de Hulpkaart jou de mogelijkheid regie te houden. En geeft de Hulpkaart houvast aan mensen die en ander wel willen helpen, maar niet altijd weten hoe.

Kijk voor meer informatie op de website van het Zelfregieteam Borne

Volg het nieuws uit Borne

Camera: Roel Raven
Interview: Erna Binnendijk
Montage en tekst: Roel Raven

Een productie van RTV Borne