Verkoop van vrijheidsvlaggen helpt noodlijdende Bornse ondernemers

Donatie voor Stichting Borns Noaberschap

Op 3 april en op 5 mei is de Bornse vrijheidsvlag uitgegaan, ter herdenking dat op 3 april 76 jaar geleden was dat onze gemeente werd bevrijd en op 5 mei voor de landelijke Bevrijdingsdag. Maar ook om de hedendaagse vrijheden te herdenken en om de ondernemers in de gemeente Borne die het – door de coronacrisis – financieel zwaar hebben een hart onder de riem te steken.

Ter gelegenheid hiervan werden er in april en begin mei vrijheidsvlaggen van Borne, Hertme en Zenderen verkocht.

Stichting De 3 Kearls had aan de verkoop van de vlaggen een goed doel gekoppeld, namelijk dat van iedere verkochte vlag 25% van de opbrengst naar Stichting Borns Noaberschap gaat. Deze stichting zet zich in het bijzonder in voor de ondernemers die door de coronacrisis in financiële problemen zijn gekomen.

De opbrengst is inmiddels bekend geworden. Stichting Borns Noaberschap kan deze week een bedrag van € 360,50 bijgestort zien op haar rekening, waarmee vervolgens de ondernemers geholpen kunnen worden.

Stichting De 3 Kearls wil iedereen bedanken die een bijdrage geleverd heeft aan deze vlaggenactie. Allereerst natuurlijk iedereen die een vrijheidsvlag heeft gekocht en daarnaast de onbezoldigde hulp van Made by Josje, Plus Huls van den Nieuwboer, Plus Wallerbosch en PuurM. En natuurlijk alle burgers van Borne, Hertme en Zenderen die met het hijsen van de vlag een hart onder de riem van de noodlijdende ondernemers hebben gestoken.

Kijk voor meer informatie op de website van de 3Kearls

Meer over ondernemen in Borne

Volg het nieuws uit Borne

Een productie van RTV Borne