Verdiende maar moeizame zege BVV Borne

BVV Borne heeft moeizaam maar verdiend gewonnen van LSV Lonneker. De Bornenaren kwamen vroeg op voorsprong, lieten de gasten onnodig terugkomen in de wedstrijd, maar konden uiteindelijk door een eigen doelpunt de volle buit meenemen naar Borne. In Lonneker werd het 1-2.

Borne kende een prima start in Lonneker. Na een aantal speldenprikken van de Bornse voorwaartsen was het in de 10de minuut raak. Mart Snippers koos slim positie aan de linkerzijlijn, kreeg de bal en laten we het houden tussen iets van een voorzet en schot op doel, maar Snippers zag de bal bij de tweede paal in het doel vallen. Een mooie opsteker zo vroeg in de wedstrijd en als de gasten met deze speelwijze in combinatie met hoog baltempo doorgingen, kon het nog een leuke middag worden voor de geelzwarten. Na een kwartier leek Borne de teugels iets te laten vieren en dat kan het zich eigenlijk niet veroorloven. Het hielp LSV in de wedstrijd en de Lonnekernaren  werden sterker, kregen ook kansen en hadden tussen de 16de minuut en 30ste minuut wel een treffer verdiend. Met name over links kwamen de gastheren een aantal maal gevaarlijk door. In deze fase mocht BVV Borne doelman Post danken, die duidelijk liet zien baas in de zestienmeter te zijn. Borne speelde in deze mindere fase niet compact genoeg en LSV maakte dankbaar gebruik van de ruimte tussen de linies. Onder leiding van Robin Boomkamp en de hardwerkende Sander Toebes ging BVV Borne de strijd aan en met succes want het duel  kantelde in Borns voordeel. Toebes probeerde het in de 37ste minuut eens van een meter of vijfentwintig en zag de bal vervolgens vol op de kruising belandden. Vier minuten later kwam Borne alsnog op 0-2. Een perfecte voorzet van Chiel Kosterink werd door zijn broer Mart knap in het doel gekopt. Helaas voor Borne had de grensrechter buitenspel van Mart geconstateerd en laat ik het voorzichtig brengen, hij kon er wel eens naast gezeten hebben aan alle reacties te zien. Het bleef uiteindelijk bij 0-1 en Borne kon zich opmaken voor een spannend tweede bedrijf.

De Borne spelers hadden de mouwen opgestroopt, wisten ook dat er iets extra’s gevraagd werd en speelden weer zoals het de wedstrijd begon. Fel en vooruit. Deze speelwijze en inzet leverde in de 58ste minuut een grote kans op voor Sander Toebes, van dichtbij kopte Toebes op doel maar met een fabelachtige reflex pareerde de Lonneker doelman de doelpoging van Toebes. Een tweede Bornse goal leek eerder in de maak dan een treffer van de gastheren, maar LSV zette nog eens aan, legde zich niet zomaar neer bij opnieuw een verliespartij en kozen sneller de aanval. Eenmaal in balbezit hanteerde Borne nog altijd een laag baltempo, kon daardoor niet uit de duels blijven en  hielp het LSV om te blijven geloven in een goed resultaat. En in de 74ste minuut kreeg het eigenlijk ook de beloning voor de getoonde inzet. Weifelend optreden van middenveld en verdediging stelde Teggeler in staat om de gelijkmaker binnen te schieten en het was niet onverdiend maar Borne had deze 1-1 volledig over zichzelf afgeroepen. Met nog een twintigtal minuten op de klok leek Borne te beseffen dat puntverlies in Lonneker niet nodig was. Waar eerder al Jordy Dobbe werd vervangen door Bram Peper werd ook spits Sander Toebes vervangen door Martijn Hofman. De hardwerkende Toebes zou wellicht meer moeten doseren. Meeverdedigen kost veel energie en kan ten koste gaan van aanvallende creativiteit en explosiviteit. Voorin is het voor een aanvaller nou eenmaal te halen. Afijn, Borne moest nog eens aan de bak en met de lange Hofman in de spits zou er wel eens verwarring kunnen ontstaan in de Lonneker verdediging. In de 82ste minuut kwamen de geelzwarten ietwat gelukkig op voorsprong. Sven Pieterson kreeg de bal op rechts, zette hard en laag voor en zag tot zijn eigen verbazing een LSV verdediger de bal in eigen doel lopen. Sneu voor LSV maar het betekende wel de 1-2 voorsprong voor Borne. Vlak voor tijd raakte de thuisploeg nog de lat en mocht Borne van geluk spreken dat het er alsnog met de volle buit van door ging. De overwinning was zeker verdiend, maar het kwam uiterst moeizaam tot stand.

Volgende week de kraker tegen VV Reutum. Het duel tegen de winnaar van de tweede periode wordt gespeeld op het mooie Bornse sportpark en begint om 14:00 uur.