Tariefswijziging Aanvullend Openbaar Vervoer

Voor inwoners met of zonder indicatie.

Het tarief voor reizen met het Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) wordt jaarlijks geïndexeerd. Dit betekent een wijziging in zowel de kosten voor inwoners met een indicatie als inwoners zonder indicatie per 1 januari 2022.

Voor inwoners met indicatie

Met een indicatie is het opstaptarief € 1,01 en het kilometertarief € 0,208.
Kunt u door uw beperking niet met het openbaar vervoer reizen? Neem dan contact op met de gemeente via (074) 2658 500. Een consulent van de gemeente bekijkt met u welke mogelijkheden er zijn.

Voor inwoners zonder indicatie

Iedereen kan gebruikmaken van het AOV om van adres naar adres of van adres naar een openbaar vervoerhalte te reizen. Dit vervoer is goedkoper dan een reguliere taxi. U betaalt een vast opstaptarief van € 6,08 en een bedrag per gereden kilometer, het kilometertarief is € 1,95.

Tarieven

Het tarief voor inwoners met een indicatie (die door een beperking niet met het openbaar vervoer kunnen reizen) is gebaseerd op het reguliere OV-tarief. Het tarief voor inwoners zonder een indicatie is gebaseerd op het NEA-index.

Begeleider

Heeft u een indicatie, dan mag u één persoon meenemen die als begeleider met hetzelfde tarief meereist. Zowel uw eigen ritbijdrage als ook de ritbijdrage voor de persoon die meereist worden bij u in rekening gebracht middels automatische incasso door de vervoerder, Brookhuis Taxivervoer.

Vervoerder Brookhuis

Reserveren van ritten bij Brookhuis is mogelijk via het online boekingsportaal van Brookhuis of telefonisch via 088 460 70 97.

Kijk voor meer informatie op de website van Brookhuis

Volg het nieuws uit Borne