Streetsoccer Borne 2024: de EK-editie

Borne Sport organiseert van 10 tot en met 13 juni 2024 weer het Streetsoccer toernooi Borne op het Rheineplein.

Het straatvoetbaltoernooi is georganiseerd voor kinderen uit groep vijf tot en met groep acht. Dit jaar doen 36 teams mee in vier verschillende categorieën. Elke middag vanaf 15.30 uur strijden er teams om de winst. Nieuw dit jaar is de ‘Youth Cup Streetsoccer’ voor kinderen vanaf 12 jaar op donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank en Drukkerij Knoef.

EK-editie

Het Europees Kampioenschap voetbal begint in de week dat ‘Streetsoccer Borne’ plaatsvindt. Daarom organiseert Borne Sport de EK-editie. Elk team is gekoppeld aan een land dat deelneemt aan het EK. Borne Sport vraagt de teams om creatief aan de slag te gaan met de kleuren van het land.

Youth Cup Streetsoccer

Jeugd van twaalf jaar en ouder kan dit jaar ook meedoen aan ‘Streetsoccer Borne’. Zij spelen op donderdagavond 13 juni van 19.00 tot 21.00 uur hun eigen toernooi. Opgeven kan tot en met 10 juni via de Facebookpagina van Borne Sport.

Streetsoccer

De deelnemers spelen op twee streetsoccervelden. De velden worden omringd door een houten boarding. De boarding zorgt dat de bal, zo veel als mogelijk, in het veld blijft. De teams spelen vier tegen vier. Een wedstrijd duurt twaalf minuten. De poulewedstrijden worden maandag tot en met woensdag gespeeld tussen 15.30 en 18.45 uur. Op donderdagmiddag zijn de finales.

Samenwerking en Fair Playprijs

De organisatie is in handen van de Bornse voetbalverenigingen: BVV Borne, BZSV de Blauwwitters, Zenderen Vooruit en RKSV NEO in samenwerking met Borne Sport. Ook zet Twickel Borne een aantal leerlingen in als scheidsrechter. In het kader van Fair Play wint elke speeldag een team de Fair Playprijs.

De organisatie hoopt op een mooie, kleurrijke en sportieve EK-editie van het toernooi en nodigt iedereen uit om de spelers aan te moedigen op het Rheineplein.

Kijk voor meer informatie op de website van Borne Sport

Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina van Borne Sport

Meer sport uit Borne

Volg het nieuws uit Borne