Sterke seizoensopening dames Apollo 8

Met een 1-3 winst op de Supercuphouder begint dames Apollo 8 sterk aan het seizoen.

Op zaterdag 10 oktober speelden de dames van Apollo 8 de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe eredivisieseizoen. De uitwedstrijd tegen Supercupwinnaar Sliedrecht Sport werd knap in vier sets gewonnen (1-3).

Apollo 8 begon niet goed aan de wedstrijd waardoor Sliedrecht al snel op een grote voorsprong kwam. De thuisploeg gaf niks weg en won de eerste set met 25-15. De Bornse dames werden wakker geschud en begonnen de tweede set een stuk scherper. Sliedrecht werd goed onder druk gezet en de Bornse ploeg kwam op een comfortabele voorsprong (15-22). Apollo 8 liet de thuisploeg toch onnodig terug komen en wist de stand gelijk te trekken op 22-22. Het team van Thijs en Bart Oosting toonde veerkracht en trok alsnog de set naar zich toe met 24-26. Het initiatief bleef in handen van Apollo 8 en dicteerde het vervolg van de wedstrijd. De derde set werd gewonnen met 21-25. De laatste set was een kopie van de vorige, deze werd gewonnen met 20-25. Met een 1-3 winst op de Supercuphouder begint Apollo 8 sterk aan het seizoen.

Goed begin

‘Door verlies van de eerste set was de motivatie aan het begin van de tweede set alleen maar groter, zegt Carlijn Koebrugge. ‘In de volgende drie sets begonnen we heel sterk. Hierdoor hadden we aan het einde van de sets wat ruimte om de kansen af te wachten en de punten te scoren. Een goed begin van de competitie’.

Brede selectie

‘We hebben een goede overwinning geboekt op Sliedrecht, licht trainer Thijs Oosting toe. ‘Na een heel matig begin in de eerste set, hebben we door een aantal tactische omzettingen en meer lef in onze aanval de wedstrijd kunnen draaien. Het is fijn dat we een brede selectie hebben. De wissels die we hebben gedaan voegden veel toe aan het eindresultaat. Een prachtige teamprestatie dus’.

Apollo 8 speelt op zaterdag 17 oktober om 20.00 uur een thuiswedstrijd tegen Talentteam Papendal. In verband met Corona is er helaas geen publiek welkom.