Spinlessen bij Museumboerderij Wendezoele

Ook dit jaar weer spinlessen bij Museumboerderij Wendezoele!

Ambachten zijn niet iets van het verleden, ze zijn relevant voor nu en hebben toekomst. Steeds meer mensen, ook jongeren, willen een ambacht leren omdat er veelal met natuurlijke en lokale materialen wordt gewerkt met respect voor de omgeving.

Museumboerderij Wendezoele biedt daarom opnieuw dit jaar bij voldoende deelname spinlessen aan op de zaterdagmiddagen van half 2 tot half 4. De groepsgrootte is maximaal 5 deelnemers. De lessen worden gegeven onder begeleiding van deskundige vrijwilligers.

Lesdata

De eerste groep zal starten in juni en krijgt spinles op 4, 11, 18 juni en 2 juli. Een eventuele tweede groep zal starten in juli en krijgt spinles op 9, 16, 23 en 30 juli.

Kosten

De kosten zijn 25 euro voor vier lessen inclusief koffie of thee. Wie daarna vrijwilliger wordt bij de Wendezoele krijgt het lesgeld terug.

Lijkt het jou ook leuk om het ambacht spinnen te leren? Neem dan voor informatie contact op met secretariaat@wendezoele.nl of telefonisch 06-23360583. In de mail graag naam en telefoonnummer vermelden zodat een vrijwilliger van de Wendezoele contact met je kan opnemen.

Over Museumboerderij Wendezoele

Museumboerderij Wendezoele is gevestigd op het prachtige Twickelerf Erve Brinkcate, Twickelerlaan 14, Ambt Delden. Het geeft bezoekers een beeld over de landbouw en veeteelt in Twente tussen 1900 en 1960. Naast de traditionele gebouwen en het erf met daarbij wisselende exposities, is er een kleine veestapel, een kruiden- en groentetuin maar ook gras- en akkerland. Hierop groeien gewassen die in de genoemde periode werden verbouwd. De exposities laten zien hoe het leven was op school, in de winkel en thuis op de boerderij. Daarbij verbinden de verhalen van de vrijwilligers vroeger met nu.

Foto: Reiny Klaassen

Kijk voor meer informatie op de website van Wendezoele

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne