Speciale themaweek bij Musemboerderij Wendezoele

‘Bijen en honing’ is van 1 tot en met 5 juni het thema bij de Wendezoele.

Imker en vrijwilliger Hennie Keizers is er helemaal klaar voor. De eerste honing van het jaar is gereed om geoogst en geslingerd te worden. Een mooie gelegenheid om bezoekers mee te nemen in de wereld van bijen en honing. Rasverteller Keizers laat samen met collega-imkers van de Bijenvereniging Hengelo e.o. zien hoe de honing uit de raten wordt verwijderd.

Bezoekers mogen zelf helpen slingeren en ondertussen vertelt de imker over bijenvolken, hoe ze met elkaar communiceren en het belang van bijen als het gaat om bestuiving van bloesems. “Ook voor basisschoolkinderen is het goed te begrijpen en valt er veel te leren,” vertelt Keizers. Proeven mag en volgens kenners is dit de lekkerste honing van het jaar.

De bijen van de Wendezoele halen alle nectar binnen een straal van 1,5 km uit een zeer grote diversiteit aan planten en bomen op het landgoed Twickel. Dit zorgt voor een gevarieerde smaak en verschil tussen de voorjaars- en zomerhoning. Echte Wendezoele honing onderscheidt zich van commerciële producten omdat zij puur en “onversneden” is, dus vrij van toevoegingen of honing van elders. Veel trouwe gebruikers laten weten dat ze baat hebben van Wendezoele honing bij hooikoorts. Uiteraard zijn de potten honing te koop.

Kijk voor het volledige jaarprogramma en voor de openingstijden op de website. Kinderen hebben uitsluitend toegang onder begeleiding van een volwassene.

Kijk voor meer informatie op de website van Wendezoele

Meer over cultuur uit Borne

Volg het nieuws uit Borne