Slordig NEO wint eerste bekerduel met 3-2 bij SDC’12

Uiteindelijk won de ploeg die veruit de meeste kansen kreeg verdiend, maar moeizaam.

Zondag 4 september, op wellicht de laatste echt zomerse dag, beet NEO 1 het bekerspits af in Denekamp. In een van NEO-kant erg slordig duel besliste het Bornse vlaggenschip het duel in de slotfase en keerde met een 3-2 zege huiswaarts. NEO speelde voor de pauze met een matige wedstrijdinstelling en SDC was in die fase meer dan gelijkwaardig.

Ondanks dat NEO in het eerste bedrijf het meeste balbezit had en ook de nodige kansen kreeg kwam de thuisclub na een minuut of twintig op voorsprong. Een 1-2 op het middenveld resulteerde uiteindelijk in een voorzet die gemakkelijk kon worden afgerond door Mart Blokhuis. De rest van het eerste bedrijf kenmerkte zich door veel foute passes, dito keuzes en het missen van de weinige mogelijkheden die NEO creëerde. Vervelend was het uitvallen van de als rechtsback gepositioneerde Mike Engelsman, die er met een spierblessure afging.

Na de pauze een veel energieker NEO en al na één minuut had Stef Rompelaar de stand op 1-1 moeten zetten. De topscorer van vorig seizoen miste echter de riante kans die heb geboden werd door Ron Spoler. Nadat een aantal mooie aanvallen smoorden in schoonheid en Ron Spoler de binnenkant van de paal raakte was het na 65 minuten toch raak. Balverlies op het SDC-middenveld werd nu wel goed afgestraft door Stef: 1-1

NEO draaide SDC de duimschroeven aan, leek ook meer inhoud te hebben en Stef Rompelaar had vlak zijn 1-1 NEO meteen op voorsprong moeten schieten. In geheel vrije positie schoot hij echter op de SDC-goalie. Toch kwam de ploeg van Philip Agteres op 2-1. Een foutieve NEO-pass leverde balverlies op, meteen gevolgd door een splijtende dieptepass die door Chantrak Kao op waarde werd geschat.

NEO toonde echter veerkracht en wist in de slotfase de uitslag nog een andere wending te geven. Na een frommelsituatie achterin wist Rick ten Tusscher de gelijkmaker binnen te schieten en na een fraaie aanval vlak voor tijd scoorde Ernst Bom zowaar ook nog de 2-3.

Het resultaat mag echter niet verbloemen dat NEO het met deze manier van spelen het tegen veel tegenstanders zwaar gaat krijgen. Zeker in de eerste klasse zal scherpte, nauwkeurigheid en de juiste wedstrijdinstelling een absolute must zijn. Komende zondag deel twee van de bekerpoule. Het gepromoveerde Reutum komt op bezoek. De dorpsclub kende door een sterfgeval een erg verdrietig weekend, waardoor de bekerwedstrijd tegen Quick’20 werd uitgesteld.